Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi: Rodina verzí RS se rozroste. Na co se můžeme těšit?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Audi by mohlo v blízké době obohatit škálu sportovních verzí RS. Ptáte se jak, když téměř všechny modely už tyto varianty mají?

Audi je v oblasti sportovních modelů velmi aktivní, vlastně to byla z německých luxusních značek právě ta ingolstadtská, kdo přišel s "kastováním" a kromě vrcholných verzí RS nabídl ještě civilnější varianty S a donutil tak BMW a Mercedes k tomu samému kroku. Dnes už má Audi pokryto sportovními verzemi RS až na skutečně ojedinělé případy celou modelovou paletu, SUV modely nevyjímaje a na "ereska" už se nemusí čekat na závěr modelového cyklu, ale jsou pevnou součástí nabídky.

I přesto se objevují informace, že Audi ještě škálu sportovních verzí rozšíří. Jak je to možné? Top Gear vytáhl ze šéfa sportovní divize Audi informaci, že automobilka zvažuje ještě další verze RS, které by měly být ještě ostřejší, než dosavadní varianty. Se to sice samé "možná" a "by", ale vypadá to, že se něčím takovým počítá.

Mělo by se jednat o odlehčené verze s očesanou výbavou a použitými lehčími materiály, avšak se zachovaným nebo jen mírně zvýšeným výkonem. I tak by však měly poskytnout citelně více dynamiky a intenzivnějších řidičských zážitků. V "merku" má Audi v první řadě model RS 3, ale ve stádiu "možná" jsou i některé další modely. Momentálně však prý žádný takový projekt neběží, už proto, že RS 3 je momentálně stále ještě novinka (zvláště pak ve variantě sedan) a podobný "doping" zatím nepotřebuje.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - white label
3. 10. 2016 23:58
Bulvární nadpis...
...a k němu (v textu článku) velké kulové!
Avatar - Emel
3. 10. 2016 20:46
Re: Na velký hnědý,
Více než kdy jindy se zde hodí klasické "každému dle jeho zásluh" ;-)
3. 10. 2016 20:09
Na velký hnědý,
protože je tu Škoda Octavia a sežere úplně všechno vždy a všude, takže odpor je marný!!!! A hlavně žere 1.5l na 1000 světelných let.