Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi TT Sportback: První nákresy zvažovaného sedanu

David Bureš
Diskuze (16)
Nabídka Audi s přívlastkem Sportback by se mohla rozšířit. Příchod takového vozu naznačí koncept TT Sportback.

Audi potvrdilo, že nabídku sportovního modelu TT doplní další karosářská varianta. V Paříži automobilka představí nejen novou generaci TT Roadster, ale také koncept jedné ze zvažovaných nových verzí – sportovně laděného čtyřdveřového modelu.

Koncept nazvaný TT Sportback se zatím ukazuje na prvních skicách. Z nich vyplývá, že auto díky nízké siluetě střechy bude vlastně čtyřdveřovým kupé. Přídi bude dominovat ostře řezaná maska single frame působící velice agresivním dojmem. Její zpracování bude prakticky shodné s dřívějším konceptem TT quattro sport. Různé zdroje se zatím rozcházejí v názoru v tom, zda se bude jednat o sedan, nebo liftback.

Z informací německého Auto Zeitung vyplývá, že chystaný koncept bude dlouhý 4,47 metru. To znamená, že vůz bude o 27 centimetrů delší než aktuální generace kupé. Místo pro pasažéry na zadních sedadlech patrně vytvoří prodloužený rozvor, díky sklopným zadním sedadlům bude v TT Sportback možné převážet až 850 litrů zavazadel.

Pod kapotou TT quattro sport bude údajně pracovat čtyřválcový motor 2.0 TFSI o výkonu 309 kW, který se objevil už ve zmíněném konceptu TT quattro sport.

Šéf vývoje Audi Ulrich Hackenberg tento měsíc potvrdil, že nabídka modelu TT se rozšíří o třetí karosářskou variantu. Zatím však není jasné, jaká verze doplní stávající kupé a roadster. Vedle čtyřdveřového modelu se spekuluje o výrobě crossoveru nebo Shooting Braku, jejichž podobu naznačily dřívější koncepty TT offroad, respektive Allroad Shooting Brake.

David Bureš
Diskuze (16)
26. 9. 2014 12:31
Re: ...
Bude to podobný problém jako u s/ z (splývají nám trochu, nebo jak to říct). Hanáci myslím píší toš.
Avatar - white label
26. 9. 2014 12:06
Re: ...
Zrovna v tomto případě ne, např. v zábavném regionálním tisku (tzv. "Vyškeřák") se běžně psalo tož, ...tož/"toš" tak. :-)

P.S. Je to podobné jako v češtině píšeme třeba těžce, ale vyslovujeme spíš "těšce".
26. 9. 2014 11:58
Re: ...
Myslel jsem, že se držíte, "piš, jak slyšíš." :-)
Avatar - white label
26. 9. 2014 11:09
Re: ...
U nás na Valašsku se píše tož, ale říká toš... >:-[]
26. 9. 2014 11:06
Re: ...
Myslím, že se používá oboje (dle nářečí).