Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi v Paříži

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Ingolstadtští připravili hned dva koncepty. Vedle nich slaví výstavní premiéru nová modelová řada A7 Sportback a také R8 GT – zatím nejrychlejší provedení Audi R8.

Německá automobilka se ku příležitosti třicátých oslav systému pohonu všech kol quattro rozhodla představit zajímavý dvoumístný projekt nazvaný quattro concept. Asi nemusíme dodávat že systém pohonu všech kol je zde samozřejmostí...

Druhým konceptem, který ingolstadtští do Paříže přivezli, je studie hybridního sportovního automobilu bez střechy e-Tron spyder concept.

Nejmenší Audi se sice zatím nedočkalo vrcholné verze S1, milovníky rychlé jízdy přesto jistě potěší i nově představená varianta A1 1,4 TFSI s agregátem o výkonu 136 kW, pohánějícím (ve slabším provedení) i Škodu Fabia RS.

Na stánku je k vidění také limitovaná edice řady R8, nazvaná. Tuto silnější a lehčí verzi si bude moci pořídit pouze 333 zájemců.

Svou oficiální výstavní premiéru (novinářská předpremiéra se konala již v červenci; viz článek Audi A7 Sportback: První statické dojmy) si odbyl model A7 Sportback, zacílený zejména na klientelu zvažující nákup konkurenčního Mercedesu CLS.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)