Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem na hory: Česko - Bílá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Beskydy sice kvůli nízké nadmořské výšce nenabídnou tolik sněhu jako jiné hory v Česku, zato si zde přijdou na své milovníci klidu a čisté přírody.

Máte rádi malebné vesničky s dřevěnými kostelíky, kde si budete připadat jak ve Skandinávii? Pak se místo profláknutých masových velkostředisek

vydejte do těch menších, nejlépe v Beskydech. Najdete tady čistou přírodu a rodinnou atmosféru. Potíž nastane jedině v okamžiku, kdy podobný nápad dostanou i další Ostraváci (50 km daleko). Pak je tu poněkud těsno.

Ski areál leží na hlavní silnici z Frýdku-Místku na státní hranice se Slovenskem a nabízí parkoviště s počtem 650 míst. Sjezdovky jsou uměle zasněžovány, na své si přijdou i milovníci bílé stopy. V okolí najdou čtyři běžecké tratě o délce 33, 20, 16 a 10 km. Pro děti je připravena lyžařská školička. Vyhledávanou specialitou je noční lyžování do 21 hodin na dvou sjezdovkách. Jízdenky platí ve Ski regionu Bílá, Kohútka a Mezivodí.

A když vás lyžování omrzí? Jen kousek odsud je vodní nádrž Šance, šedesát kilometrů daleko Žilina a doporučujeme zimní procházky na Pustevny.

Plusy

  • Členité svahy
  • Cvičná louka
  • Osvětlená sjezdovka
  • Klidná příroda

Minusy

  • Nízká nadmořská výška
  • Nedostatečná kapacita

Základní informace
Nadmořská výška 518-774 m n.m.
Délka sjezdovek 5 km
Doba jízdy 3:55
Dojezd z Prahy 381 km
GPS49°26‘31.754“N, 18°27‘11.662“E
Skipas dospělý/den390-490 Kč
Více informacíwww.skibila.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)