Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem na hory: Česko - Dolní Morava

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Z opomíjené popelky Králického Sněžníku se stává tajný tip pro lyžařské fajnšmekry. Na své si přijdou dokonce i ti, kteří dvěma prkýnkům neholdují.

Vždycky když jedeme přes Králíky do Jeseníků, plánujeme cestu na Hedeč. Tamní klášter tvoří dominantu viditelnou už zdálky. Ale v zimě k tomu

budete potřebovat minimálně sněhové řetězy. Sledujte odbočku uprostřed Červeného Potoka, jinak minete silnici na Dolní Moravu. Obcí se vyplatí projet až na samotný konec. Málokdo by hádal, že jen kousek od polských hranic najde jedno z nejmodernějších lyžařských středisek u nás. Jsou tu dva svahy – sportovnější Slamník a rodinnější U Slona, kam jsme dorazili Škodou Rapid 1.4 TSI/90 kW.

My jsme nedočkavě odbočili už uprostřed vesnice a narazili na čirý stavební ruch – před zimou zde rostou nové ubytovací budovy. Lyžařské vleky ovšem zatím čekají na první sníh.

Když jsme se vrátili zpět a pokračovali až na samotný konec obce, otevřelo se nám prostorné parkoviště s moderní čtyřsedačkovou lanovkou U Slona. V sezoně si dejte pozor na parkování. Zakázáno je na jiných místech než speciálně k tomu vyhrazených. Pokud plánujete cestu na Horní Moravu, nezapomeňte přibalit sněhové řetězy, které vyžaduje dopravní značka.

V Dolní Moravě jsme našli dobrý tip i pro nelyžaře – osvětlenou sáňkařskou dráhu v délce 2,5 km.

Plusy

  • Pestré sportovní tratě
  • Cvičná louka
  • Moderní lanovky
  • Bobová dráha
  • Parkování zdarma

Minusy

  • Strmá přejezdová cesta U Slona ke Slamníku
  • Hodně vzdálené dětské hřiště

Základní informace
Nadmořská výška 666-1116 m n.m.
Délka sjezdovek 7 km
Doba jízdy 2:50
Dojezd z Prahy 202 km
GPS50°8‘34.055“N, 16°48‘28.393“E
Skipas dospělý/den 530 Kč
Více informacíwww.dolnimorava.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
8. 8. 2014 10:31
Ubytování
Doporučuji ubytování v novém apartmánu na Dolní Moravě. Cesta v pohodě přístupná a parkování přímo pod okny apartmánu. Vice na apartman-cardovi.cz/ubytovani-dolni-mora…