Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem roku 2006 v ČR je Ford Focus

Libor Zezulka
Diskuze (320)
Letošním vítězem ankety Auto roku 2006, pořádané Klubem motoristických novinářů a Svazem dovozců automobilů, je nový Ford Focus.

Letošním vítězem ankety Auto roku 2006, pořádané Klubem motoristických novinářů a Svazem dovozců automobilů, je nový Ford Focus. Včera o tom v přímém přenosu televize Prima rozhodla 29členná odborná porota složená z předních českých motoristických novinářů.

Nový Ford Focus získal celkový počet 185 bodů. Na druhém místě se s počtem 145 bodů umístila Honda Civic. Třetí příčku obsadilo BMW řady 3 se 136 body. Na čtvrté pozici skončil další Japonec - Suzuki Swift (122 bodů) a páté místo obsadil Renault Clio se 112 body.

„To, že Ford Focus zvítězil, je jen dalším potvrzením již všeobecně známé skutečnosti, že tento automobil je v souhrnu svých vlastností jednoznačně nejlepším vozem ve své třídě. Svým triumfem navázal Nový Focus na úspěch svého předchůdce, Fordu Focus první generace, který byl vyhlášen českým autem roku 1999,“ komentoval vítězství Dušan Fornůsek, marketingový ředitel Ford Motor Company s.r.o.

Do soutěže bylo celkově přihlášeno 34 vozů, které byly v uplynulém roce uvedeny na český trh. O první místo pak bojovalo pět finalistů, mezi které rozděloval každý z odborných porotců 25 bodů.

Libor Zezulka
Diskuze (320)
22. 1. 2006 21:50
Re: špatná nálada
:-) :yes: Mrkni do Volva... ta podobnost nebude čistě náhodná... P.S. na prkno mrknu nebo na mrkno prknu... ještě uvidím :-) :yes:
22. 1. 2006 20:17
Re: špatná nálada
Na špatnou náladu je nejlepší dobrej panák. Hele, já bych ti jí nerad ještě víc zhoršil... ale díval jsem se na tu přístrojovku CIVICA, a ať koukám, jak koukám, tak v ní nic revolučního nespatřuju... teda pokud za revoluci nepovažuješ cingrlátkový kino před vočima, okopírovanej kloub řadičky u Volva, a to včetně uchycení i sklonu páky ruční brzdy. Tak jestli se Honda mrkla podrobně na Volvo, můžem ji jen schválit, že zvolila dobře... ovšem... v kontextu k tomu Volvu maj co dohánět, co se týče klasy... P.S. Tu loketní opěru... tu si půjdu vyzkoušet... vypadá jak žehlící prkno na rukávy košil...
22. 1. 2006 14:33
Re: auto se třema kolama
Dobře ses vytočil, Zajíčku :-) Tak se snaž, být lepším. Ať tu nejsi za trapáka roku >:D
22. 1. 2006 13:51
Re: auto se třema kolama
Můj vývoj v tomto kontextu, Zajíčku, žádný není. Opakuji - mimo tebe tu každý píše stále stejně... to jen ty zažíváš podivuhodný let směrem od naivního přispěvatele, který neurvale odkazuje Krtka mimo auto.cz, přes poučeného, který rád poučuje nováčky, jak to tu chodí, až k aktuálnímu stavu - k zaujatým, jízlivým, atakům... tos popsal mimochodem věrně. Chybí ti pokora a zapomínáš na slušnost. Jestli víš vůbec, co to je.
22. 1. 2006 13:27
Re: auto se třema kolama
Tuhle větu jsem tu už kdysi četl... >:D :yes: