Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 08/05

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Prodejně velmi úspěšný Opel Zafira se po letech dočkal zcela nové generace. Bude mít opět místo pro sedm pasažérů a variabilitu, která z něj může znovu udělat prodejní šlágr zejména pro zákazníky orientované na rodinu.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Prodejně velmi úspěšný Opel Zafira se po letech dočkal zcela nové generace. Bude mít opět místo pro sedm pasažérů a variabilitu, která z něj může znovu udělat prodejní šlágr zejména pro zákazníky orientované na rodinu.

tajné projekty      8

Rodina Nissanu Micra se co nevidět rozroste o kupé-kabriolet s označením CC. Tento líbivý model jsme přistihli při testech, i přes maskování lze micru jednoznačně identifikovat. Náročnými testy rovněž prochází supersportovní bugatti.

novinky      10

Naprosto exkluzivně jsme sehnali informace o novinkách, které chystá koncern Fiat pro ženevský autosalon – představí například novou Alfu Romeo 159. K dalším novinkám patří stylový Peugeot 407 Coupé, na českém trhu se objevil nový crossover Nissan Murano a přinášíme i novinky z autosalonu v Los Angeles.

test      18

Do modelového roku 2005 vstoupila Honda CR-V s lehkým faceliftem. Otestovali jsme ji s dvoulitrovým motorem ve spojení se čtyřstupňovým automatem, který má poněkud nezvyklé řazení pod volantem. CR-V se ukázalo jako vyzrálé SUV.

test      20

Je velmi praktický a v příměstském teritoriu se cítí jako ryba ve vodě – Fiat Idea s benzinovým motorem o objemu 1,4 litru. Jaké jsou jeho klady a zápory?

představení      22

Pneumatika ContiSportContact 2 navazuje na úspěšnou předchozí generaci letních pneumatik. Novinku jsme vyzkoušeli v praxi. Jsou rozdíly na první pohled patrné?

srovnávací test      42

Sdílí mnoho společných technických prvků, a přesto se každý projevuje odlišně. Srovnávali jsme Škodu Fabia s jejím sourozencem Volkswagenem Polo. Pod kapotami obou modelů byl uložen tříválcový motor o objemu 1,2 litru, který představuje téměř základní motorizaci. Který automobil je podle našeho názoru lepší koupí?

...a vše kolem

seriál      23

Pokračujeme v našem seriálu, který postupně představuje všechna alternativní paliva, jež lze použít k pohonu automobilu. Tentokráte se zaměříme na dřevoplyn.

přehled      24

Zajímá vás, jak se v uplynulém roce dařilo jednotlivým značkám na našem trhu? Připravili jsme pro vás praktický přehled prodejů osobních automobilů v Česku za rok 2004. Je umístěn doprostřed časopisu, takže jej můžete bez problémů vyjmout a uschovat.

tuning      26

Úpravcům se dostal do spárů i takový exot, jakým je Maybach, a stala se z něj nejrychlejší pojízdná kancelář na světě. Carlsson upravil auto již vyladěné od AMG. To jsou věci!

Bazar      28

Audi A3 je spolehlivé, ale drahé i jako ojetina.

prodejní akce      29

Motivující slevy pokračují i koncem února. Přinášíme přehled všech na trhu právě platných cenových zvýhodnění. Díky této rubrice můžete ušetřit desetitisíce.

relax      34

Přinášíme další ze série srovnání auta a motocyklu. Je na šotolině rychlejší Škoda Octavia WRC, nebo terénní motorka KTM?

servis      37

Jaké jsou ceny dálničních známek a jaké případně čekají postihy na ty, kdo dálniční známku nepoužijí?

patina      38

I když se u nás aktuální generace Toyoty Celica neprodává, je tento sportovní model téměř legendární.

lahůdka      40

Atraktivní Ferrari F430 přišlo o střechu a stal se z něj úžasný roadster.

co je to?      45

Airbagy mohou být účinnější, když pohyb těla řidiče sleduje kamera. Filtry pevných částic by měly být standardní výbavou.




Odkazy:

www.auto7.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)