Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Hodnocení vozů Hyundai

Auto Tip Klassik
Diskuze (22)
Od roku 2001 zveřejňuje Auto Bild výroční zprávu o kvalitě a spolehlivost automobilů. Čtenářům nabízí rychlý, ale komplexní přehled, sestavený ze sedmi hodnocených disciplín. Zde je výsledek vozů značky Hyundai.

Dotazník Auto Bildu

8,1 bodu je přesně průměrná hodnota všech hodnocených automobilek. Nejvíce kritických hlasů majitelů zaznívá na kvalitu materiálů, použitých v interiéru.

Svolávací servisní akce/Dodatečné úpravy

Hyundai je značka s velmi malým množstvím recallů a dodatečných servisních akcí. Výjimkou byl Matrix kvůli praskajícím svorkám na vstřikovačích paliva (2004) a stejný model spolu s Accentem vinou netěsností na přívodu paliva u turbodieselů.

TÜV Report

Zcela jinak ale vyznívají statistiky TÜV. Nejlepší z tříletých Hyundaiů je Accent na 94. místě, následovaný Elantrou (100.). Pod průměrem jsou rovněž pětileté Elantry (76.), Atosy (79.) a Accenty (101.). Ve srovnání s minulým rokem jde o znatelný propad. Atos má po 5 letech časté problémy s únikem oleje, nefunkčním osvětlením a prakticky všemi komponenty brzd. U Accentu se k tomuto výčtu přidává ještě koroze. U pětileté Elantry se objevuje koroze, vůle v řízení a závady na zadní nápravě, brzdách a osvětlení.

Dlouhodobý test Auto Bildu

Testem na 100 000 km prošel s výborným výsledkem Getz 1.1i 5D (9./30), špatně si ale nevedla ani Elantra 1.6 (14./30). Obě auta zaznamenala jen drobnější, snadno či svépomocí odstranitelné závady.

Stížnosti čtenářů Auto Bildu

V této sekci Hyundai propadá, počet stížností se v roce 2006 více než zdvojnásobil. Nápadně často se objevuje popis závad či celkových výpadků motorů SUV Santa Fe a Terracan.

Test servisů

Test provozoven partnerů značky Hyundai provedený v roce 2006 skončil velmi dobrými výsledky a výrazně se tak odlišoval od hodnocení řady konkurentů.

Záruky

3 roky bez omezení ujeté vzdálenosti na celý vůz

6 let proti prorezavění

15 let záruka mobility

Výsledek podle Auto Bildu

Největší korejská automobilka ukazuje dvojí tvář. Dokáže excelovat v dlouhodobém testu či testu servisů, na druhou stranu jí ke cti neslouží špatné statistiky TÜV Reportu a četné stížnosti od čtenářů.

Jak se hodnotí?

Popis metodiky a celkový žebříček naleznete v článku:
Auto Bild Qualitätsreport 2007: Mazda má hattrick

Úvodní článek k této problematice naleznete na odkaze:

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Koroze se vrací

MOJE.AUTO.CZ: Vaše zkušenosti s autem zajímají i ostatní!
Vlastníte automobil, který vás mile překvapil? Nebo je to naopak a vy se stále jen trápíte se servisy a tahanicemi s prodejcem? Všechny tyto zkušenosti jsou cennými informacemi pro čtenáře Auto.cz. Vložením vaší recenze na váš soukromý nebo firemní automobil můžete nejen pomoci ostatním, ale v extrémním případě i sami sobě. Auto.cz čte měsíčně 400 až 500 tisíc reálných uživatelů, a to už může být důvod, proč by měl prodejce/výrobce vyřešit zrovna ten váš problém a zabránit tak negativní reklamě. Návod jak na to najdete v sekci MOJE.AUTO.CZ

Auto Tip Klassik
Diskuze (22)
Avatar - Ruffi
3. 9. 2007 14:04
Re: coupe
Ano jasne ved ja viem.Myslim nieco vseobecne..
3. 9. 2007 13:52
Re: coupe
Tady na Mojeauto jsou 3 recenze od r.v. 2005 dále... :-)
3. 9. 2007 13:40
Re: Staré a nové hyundaie
Myslím tu vlastně popisuješ docela přesně ten proces změny názoru na značku. Už samotné zařazení do dlouhodobého testu je výrazem zvýšeného zájmu o značku a nějakých minimálních pozitivních očekávání odborníků. Na některé modely některých značek jednoduše nikde dlouhodobé testy nenajdeš, proč asi? No a samotní uživatelé jsou určitě nejkonzervativnější, nejdéle jim trvá, než jsou ochotní riskovat změnu - logicky, jsou to jejich peníze. Někteří pak sice koupí (třeba kvůli výhodné ceně nebo na něčí doporučení), ale dál ten svůj kauf nedůvěřivě sledují - co jim vyvede za zradu. - Getz se u nás tiše a v klidu zabydlel, potkáš ho na každém rohu, nikdo si ho nijak extra nevšímá a nevnímá ho jako exota - co víc si může výrobce u takového lidového modelu přát. Pro tvorbu dobré pověsti Hyundaie v Evropě právě mezi uživateli má tohle nenápadné auto velký význam. Jsi ty s ním spokojený?
Avatar - Ruffi
3. 9. 2007 13:30
coupe
Nevie z vas niekto ako je to so spolahlivostou Hyundai Coupe?Mam na mysli novsie modeli od r.2005.Za 4 tyzdne nam totiz pribudne najnovsie Coupe... :-)
3. 9. 2007 12:31
Staré a nové hyundaie
U Hyundaie (a s jistou korekcí i u Kie) se projevuje fakt, že 5 let starý Accent nebo Elantra jsou už dnes neexistující auta, jelikož nové generace modelů na nich změnily kdeco - od podvozků, přes motory až po použité materiály a dílenské zpracování. Zejména drasticky by dopadlo srovnání takové 5-leté Elantry s US Elantrou 2006/7 a evropskou adaptací i30. Pokud bychom ale zalistovali ve starých žurnálech, našli bychom překvapené pochvalné řeči kolem roku 2001 zase na tehdy novou Elantru ve srovnání s dosloužilou Lantrou - i tam došlo k rapidnímu zlepšení, které ale ještě zůstalo pod parametry přímého srovnání s hlavním proudem, zvláště v Evropě. Není důvod něco omlouvat, stačí prostě jen konstatovat, že zlepšování Hyundaie probíhá z nižších pater než u slušných evropských značek. Probíhá ale o to rychleji. Bude mě zajímat hodnocení TÜV dejme tomu 3-letých aut, až se v nich poprvé objeví Hyundaie modelových roků 2006 (nový Accent, nové Santa Fé) a 2007 (i30) - tam bych už očekával stabilizaci a srovnatelnost kvality.