Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO.CZ - velký přehled novinek roku 2003

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Pokud vám některý zajímavý článek unikl nebo si jen chcete připomenout světové premiéry, naše jízdní dojmy z představení novinek českým novinářům, nebo významné autosalony roku 2003, pak je tento článek právě pro vás!

Začátek roku 2004 nás inspiroval ke krátkému shrnutí toho, o čem jsme v posledních 12 měsících psali v magazínu a na news.auto.cz. Pokud vám některý zajímavý článek unikl nebo si jen chcete připomenout světové premiéry, naše jízdní dojmy z představení novinek českým novinářům, nebo významné autosalony roku 2003, pak je tento článek právě pro vás.

Rok začal velkou premiérou Rolls-Royce Phantoma, britského aristokrata s modrou, ale německou krví (

podrobný popis). Během ledna a února se všechny automobilky připravovaly na jarní ženevský autosalon, který jsme navštívili a připravili z něj podrobnou reportáž. Škodovka si připravila novinku, která jedněm vyrazila dech a druzí ji stále nemohou strávit-přišla Fabia RS s motorem 1,9 TDI (96 kW) a její sportovní „dvojče“ Fabia WRC.

První krátké jízdní dojmy roku 2003 jsme zahájili na blátě s Volkswagenem Touaregem a na sněhu s Hondou Accord. I ve druhém století automobilu se narodil vyspělý vůz, který ale trh nepřijal tak, jak tvůrce automobilu očekával. Avantgardní Renault Avantime

se pro malý zájem zákazníků přestal na jaře vyrábět. Za pár let se z něj možná stane rarita.

S jarem přišly další zážitky za volantem novinek. Rychlá Alfa Romeo 147 GTA (jízdní dojmy)

chytne každého řidiče za sportovní srdce, Ford StreetKa nám přinejmenším důkladně pročísla kštici čerstvým dubnovým větrem (jízdní dojmy) a Mitsubishi Outlander (jízdní dojmy) dodá na sebevědomí v lehčím terénu. Na trh se dostala kompaktní Meriva od Opelu (jízdní dojmy)

a v dubnu jsme se také svezli poprvé s Fabií RS (jízdní dojmy). V květnu byla novinářům podrobně představena nová tříválcová pohonná jednotka nejlevnějších Škodovek (jízdní dojmy) a velkoprostorový minivan Volkswagen Touran (jízdní dojmy). Léto jsme zahájili s Citroënem C3 Pluriel (jízdní dojmy).

Svezli jsme se také v novém Audi A3 (jízdní dojmy) a přivítali značku Daewoo zpět na českém trhu (jízdní dojmy).

Vrcholem domácí automobilové sezóny se stal brněnský autosalon, který jsme samozřejmě navštívili v plné síle a připravili z něj podrobnou reportáž . V Brně jsme poprvé viděli významnou světovou premiéru – nové BMW řady 5.

Prodávat se u nás začal i terénní Hummer H2, který ale zřejmě zůstane raritou (jízdní dojmy).

V červenci se v krátkých intervalech předháněli výrobci s novinkami nachystanými na podzimní frankfurtský autosalon.

Nejprve to byl Opel Astra (první informace a fotografie) a vzápětí hlavní rival Volkswagen Golf (první informace a fotografie), který na rozdíl od Astry, přišel na podzim do prodeje alespoň v Německu.

V létě jsme se svezli s Fordem Focus C-Max (jízdní dojmy) .

Pak už přišly novinkové žně-IAA Frankfurt – vše z Frankfurtu je v naší rozsáhlé příloze. V říjnu jsme jezdili v ČR s novým Citroënem C2 (jízdní dojmy) a v Německu jsme krátce vyzkoušeli nový Volkswagen Golf a už 10. října jsme přinesli naše jízdní dojmy z tohoto ostře sledovaného automobilu.

Mnohého řidiče zaskočil Kryštof-preventivní akce Policie ČR, která má být první vlaštovkou na cestě k změně poměrů na našich silnicích.

Jako jediné internetové médium jsme byli v porotě ankety Auto roku v České republice, kterou vyhrála Mazda3 (jízdní dojmy).

Vedle aktualit a denního zpravodajství na news.auto.cz, jsme v roce 2003 zavedli novou rubriku v magazínu, ve které představujeme ojeté vozy. Víme, že vás velmi zajímají testy, a tak jim i nadále bude věnovat velkou pozornost. Shrnutí testů nejdete v samostatném článku.

Dalším žádaným artiklem na našem serveru jsou nové modely a aktuální informace z autosalónů. V roce 2003 jsme navštívili Ženevu, Brno a Frankfurt. Dále jsme viděli výstavu veteránů Retro Prague a pražskou autoshow. Konec roku jsme vám zpestřili několika příspěvky z Essen Motor Show.

V roce 2004 chceme pokračovat přinejmenším stejným tempem a již nyní můžeme slíbil reportáže z autosalonů v Bruselu (leden), Amsterdamu (únor), Ženevy (březen), Brna (červen) a Paříže (září). Chystáme však také další překvapení...

Děkujeme vám za přízeň, kterou nám vašimi častými návštěvami vyjadřujete a pokud byste nám chtěli něco vzkázat využijte prosím diskuzi.

Ondřej Láník
Diskuze (1)