Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle auto je vyrobeno z cukru a je biologicky rozložitelné...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Je to vyrobeno z cukru, uveze to čtyři lidi a může to jet rychlostí až 80 kilometrů za hodinu.

Řeč je o biologicky rozložitelném autě, o němž jeho tvůrci tvrdí, že může být dalším krokem v ekologické automobilové dopravě. Lehké elektrické auto vyvinuli studenti v Nizozemsku, vyrobeno je z pryskyřice získané z cukrové řepy a pokryto vrstvou lnu vypěstovaného v Nizozemsku, informovala agentura Reuters.

Testovací jízdy v ostrém provozu chtějí studenti uskutečnit ještě letos, jakmile dostanou povolení od úřadu pro motorová vozidla. "Z biologických materiálů nejsou jen kola a systémy zavěšení," řekl Yanic van Riel, jeden z členů vývojářského týmu TU/Ecomotive z technologické univerzity v Eindhovenu.

Auto váží 310 kilogramů a jeho tvůrci ho nazvali Lina. Prototyp ale zatím neprošel nárazovými testy, protože materiál, z něhož je vůz vyroben, se neohýbá jako kov, ale zlomí se.

Požadavky na snížení znečištění ovzduší a boj s klimatickými změnami tlačí automobilky k alternativním konstrukcím. Většina návrhů ale při výrobě stále vyžaduje velké množství energie. "Energie, která se ušetří při jízdě autem, se vyčerpá při fázi výroby," uvedl šéf týmu TU/Ecomotive Noud van de Gevel.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - Atomas
9. 8. 2017 12:27
Re: A nepůjdou
No, v tom právě spočívá ta biologická rozložitelnost. Ale je pak fajn, že jednoduše skočíš do cukrárny a dokoupíš potřebné díly :-)
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2017 11:01
Re: Konopí...
maximalka 80? v dnesnom megarychlom svete? .... ale ono to pomaly a nenepadne smeruje vlastne k tomu ze sa nam opat vratia konke povozy... budu ekologicke... statisticky urcite aj viac bezpecne... vsetko sa naspat vracia ;-)
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2017 10:50
Re: A nepůjdou
pockaj jak s tym zastanes na noc v tatrach v smokovci.... medvede si na tom pochutnaju lepsie ako na mede ;-)
Avatar - Atomas
9. 8. 2017 10:42
Re: A nepůjdou
>:D
Avatar - Stejsn
9. 8. 2017 09:55
A nepůjdou
na to vosy?