Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto roku 2015 v ČR zná finalisty, mezi nejlepšími je i Passat a Fabia

Jan Mička
Diskuze (105)
Letošní ročník ankety Auto roku 2015 zná své finalisty. Do pětice se dostala Škoda Fabia i Volkswagen Passat.

Do letošního ročníku ankety Auto roku v České republice bylo odbornou novinářskou porotou vybráno 31 automobilů, ze kterých do finálového kola postupuje pouhých pět. Z nich pak vzejde nový vítěz, tak jednoduché to ale nebude.

Zatímco v prvním kole ankety si museli novináři z nominovaných vozů jednoduše vybrat bez uvedení důvodů, volbu v druhém kole budou muset zdůvodnit. O vítězi se rozhodne podle známého klíče, kdy každý z novinářů mezi vozy rozdělí 25 bodů, přičemž jednomu modelu může dát maximálně deset. Takto musí učinit do konce listopadu.

Do finálové pětice se nakonec dostal Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Mazda 3, Škoda Fabia a Mercedes-Benz C. Pro poslední tři jmenované automobilky se přitom opakuje situace z loňského ročníku, kdy se do finále probojovala Mazda 6, Škoda Octavia a Mercedes-Benz S. Po těsném souboji nakonec cenný titul putoval japonské značce.

Souběžně s novinářskou anketou probíhá také anketa veřejnosti, ve které můžete až do půlnoci 31. prosince volit na stránkách www.autoroku.cz ze všech jednatřiceti nominovaných automobilů. Vyhlášení vítěze odborné a veřejné ankety proběhne během slavnostního večera 21. ledna.

Ve srovnání s loňským rokem se zastoupení redakce Auto.cz v anketě Auto roku v České republice mírně obměnilo. Zatímco v předešlém ročníku se hlasování účastnili tři zástupci, letos to jsou pouze dva – Tomáš Dusil a Jan Mička.

Jan Mička
Diskuze (105)
Avatar - Individualita
6. 11. 2014 09:35
Re: O.T.
[odkaz]
6. 11. 2014 07:55
Re: Mondeo
Celkom tomu nerozumiem ako mam posudzovat auta na zaklade vlastnych skusenosti.
Posudzujem auta na zaklade sprostredkovanych skusenosti z clankov a z diskusii, kedze nemam na to ani dostatok casu a ani moznosti aby som "otestova" kazde nove auto.

Taktiez ako o inych autach si spravim nazor z toho co som kde precital, v podstate ma to ani viacej nezaujima. A vacsinu co som cital o novom Mondeu, vystihuje asi tento clanok :

[odkaz]

Co mozem subjektivne zhodnoti je dizajn auta - co sa tyka exterieru u mna v pohode, co sa tyka interieru tak pre mna cele zle. Celkovo Ford interiery sa mi vobec nepacia, ale ked porovnam minulu generaciu Mondea a sucasnu, minula generacia mi prisla ako ovela lepsie auto.

Tolko moj skromny nazor.
6. 11. 2014 06:44
Re: Jasný víťaz Fabia
Protože?
6. 11. 2014 05:52
Re: auto roka v CR?
Slova patriota... gratuluji :-)
6. 11. 2014 05:48
Re: Mazda klub...
Trefa do černého :yes: :yes: :yes: