Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Ferrari zvýšila zisk, jejím šéfem bude Marchionne

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Společnost nyní očekává, že její celoroční zisk před zdaněním, úroky a odpisy dosáhne minimálně 800 milionů eur. V předchozí prognóze přitom předpokládala, že překročí 770 milionů eur.

Italský výrobce luxusních automobilů Ferrari v prvním čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 19 procent na 78 milionů eur (přes dvě miliardy Kč). Oznámila to firma, která rovněž zlepšila odhad celoročního zisku a ohlásila změnu ve vedení. Novým generálním ředitelem podniku byl jmenován Sergio Marchionne poté, co se dosavadní šéf Amedeo Felisa rozhodl odejít do důchodu.

Společnost Ferrari se na počátku letošního roku oddělila od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Devětašedesátiletý Felisa pracuje ve Ferrari od roku 1990, generálním ředitelem se stal v roce 2008. Nyní bude působit jen jako technický poradce podniku. Třiašedesátiletý Marchionne již předsedá správní radě Ferrari. Je rovněž šéfem automobilky FCA.

Provozní zisk Ferrari v prvním čtvrtletí stoupl o 11 procent na 178 milionů eur. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na zhruba 164 milionů eur. Dodávky automobilů zákazníkům se zvýšily o 15 procent na 1882 vozů. V celém letošním roce hodlá Ferrari dodat zákazníkům přes 7900 automobilů. Loni dodávky stouply o šest procent na 7664 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
4. 5. 2016 08:36
Re: Slušný zisk
O Ferrari se dávno říká, že je to "továrna na klíčenky". Velká část zisku bude pocházet z licencovaných merchandisingových předmětů - typicky oblečení, ale taky pouzdra na telefony a další cetky. To si totiž na rozdíl od jejich auta může dovolit opravdu každý. Žádná jiná automobilka tak silnou značku nemá, Ferrari je kult.
3. 5. 2016 23:12
Re: Snad nebude z Ferrari
Neviem o com hovoris ty, ale FCA vlastni 90% Ferrari a moze si s nim robit co chce (dotovat sa, zavriet ako Lanciu... co len chce)
Avatar - S8
3. 5. 2016 19:10
Slušný zisk
Z toho mi vychází, že každého nového majitele v průměru oholili o 100 tis. EUR, tedy cca 2,7 mil. CZK. Dobrá práce!
3. 5. 2016 13:39
Re: Snad nebude z Ferrari
V článku se píše : Společnost Ferrari se na počátku letošního roku oddělila od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Tak to asi moc nehrozí. V každém případě by to byl složitý a asi i nežádoucí proces. Oddělení mi přijde právě jako ochrana proti takovým jevům.
Avatar - KANKUNEN
3. 5. 2016 11:58
Snad nebude z Ferrari
dotovat FCA.