Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Jaguar Land Rover se ve čtvrtletí propadla do ztráty

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) se v prvním fiskálním čtvrtletí propadla poprvé po třech letech do ztráty kvůli slabému prodeji v Číně.

Ztráta před zdaněním za tři měsíce do konce června činila 264 milionů liber (7,6 miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 571 milionů liber ve stejném období loňského roku, uvedl Financial Times.

Příjmy se snížily o 6,7 procenta na 5,2 miliardy liber. Maloobchodní prodej aut se zvýšil o 5,9 procenta na 145.510 vozů, velkoobchodní prodej, který zahrnuje i společný podnik v Číně, však klesl o pět procent.

Generální ředitel Ralf Speth v prohlášení dodal, že prodej a finanční výsledky by se do konce finančního roku měly zlepšit. Podpořit je mají nové modely, zvláště elektrický Jaguar I-PACE, a snížení cel na dovoz aut Čínou.

Čína v květnu oznámila, že od 1. července sníží dovozní cla na auta z 25 procent na deset procent. Mnoho spotřebitelů proto přestalo kupovat auta z dovozu a čekali, až zlevní. To mělo negativní dopad na většinu dovozců do Číny.

Kromě slabého prodeje v Číně největšího výrobce aut v Británii trápí pokles poptávky po autech s naftovým motorem na domácím trhu a v Evropě a nejistota kolem blížícího se odchodu Británie z EU. Firma již letos oznámila, že sníží počet zaměstnanců v největší továrně Solihull o 1000.

JLR od roku 2008 vlastní indická skupina Tata Motors. Předloni zahájila automobilka výstavbu továrny na Slovensku, výroba zde má začít letos v září.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Avatar - Londonbridge
2. 8. 2018 14:05
DPF
Sorry je to myslene vseobecne plosne vsetky DPF su otravne a pokial to casto nepratuhajes po dialniciach upchaju sa skor ci neskor...
2. 8. 2018 07:12
Re: No
Tak ak ma pre teba diesel pekný zvuk, tak OK. Ale ja osobne v A6 motor V6 TDI pri nižších rýchlostiach spoľahlivo spoznám po zvuku a dlhodobo by som to počúvať nechcel.
1. 8. 2018 23:07
Re: No
A podľa mna mas aj trochu pomylene predstavy, neviem uprimne preco si nekupiv V6tku v nafte, zvuk to ma pekny, tah a spotrebu v ramci moznosti.
1. 8. 2018 23:04
Re: No
Tak otvor oci, tych s klasse a 7 vidiet dost.
1. 8. 2018 20:01
Re: Hybridy
Co tím chtěl básník říct? Že se zanáší DPF filtry jen u Jaguaru? A co D3, VW, PSA.. Jinak máte pravdu, SUV nikdy nepředčí sedan, co se týče designu. :yes: