Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilky Hyundai a Kia loni zvýšily prodej, plánují další růst

ČTK
Diskuze (37)
Jihokorejské automobilky Hyundai Motor a Kia Motors loni zvýšily prodej o dvě procenta na 7,4 milionu vozů. Počtvrté za sebou však nesplnily svůj celoroční cíl, který byl pro loňský rok stanoven na 7,55 milionu vozů.

V letošním roce plánují zvýšení prodeje o tři procenta na 7,6 milionu vozů. Oznámily to firmy, které vyrábějí automobily rovněž v České republice a na Slovensku.

"Podnikatelská nejistota se stupňuje, protože světová ekonomika dál kolísá," uvedl Čong Ui-sun, místopředseda správní rady skupiny Hyundai Motor Group, která zahrnuje automobilky Hyundai a Kia. Poukázal rovněž na celosvětový vzestup protekcionismu.

Společnost Hyundai se v poslední době potýká s řadou problémů, které podkopaly její pozici na trzích v Číně a Spojených státech. Firma například dostatečně rychle nezareagovala na růst poptávky po sportovně-užitkových vozech a začala zaostávat také v technologických inovacích, například v oblasti samořízených automobilů, napsala agentura Reuters.

Skupina hodlá v letošním roce uvést na trh 13 nových či modernizovaných modelů. "Hyundai představí nové modely. Totéž však dělá i konkurence, takže pro Hyundai bude obtížné zvyšovat své podíly na trzích v Číně, Spojených státech a Evropě," upozornil analytik Sean Kim ze společnosti Dongbu Securities.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou firmou Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u Žiliny na Slovensku.

ČTK
Diskuze (37)

Doporučujeme

5. 1. 2019 17:35
Re: Proč se H/K nedaří
...KIA má teda taký "tváriaci, že je niečo viac" model jeden, ale napr. VAG je na tom založený celý!
Avatar - rohYpnol
3. 1. 2019 18:39
Re: Anketa
Ano, přesně tak. A jistě víš, že koncepce neznamená premiovost. BMW dělá bezpochyby prémiové vozy. A spousta z nich už má přední pohon s příčně uloženým motorem. A nikdo nepochybuje o jejich premiovosti.
Avatar - rohYpnol
3. 1. 2019 18:36
Re: Proč se H/K nedaří
Ano. Stinger je prostředek jak se tvářit ze vyrábí něco lepšího... I když to není o nic lepší.
Avatar - Beefcake
3. 1. 2019 14:09
Re: Proč se H/K nedaří
Presne tak, Stinger je toho prikladom, vsak ?
Avatar - Beefcake
3. 1. 2019 13:59
Re: Anketa
Nechce sa mi to na YT hladat, ale ked ukazali Stinger ako novinku (tusim v US?), s prelepenymi vsetkymi poznavacimi znakmi a pytali sa nahodnych ludi, tak hadali zvnutra, zvonku vylucne novy model D3 alebo US premiu.
Tak ale rozumiem, ze niektorych ego a image nepusti uz z principu...