Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilový týden v Monterey 2014: Velká fotogalerie

David Bureš
Diskuze (1)
Rekordní aukce, debut nových aut a nepřeberné množství legendárních aut – to je Automobilový týden v americkém Monterey.

Uplynulý týden se v kalifornském Monterey konal již tradiční Automobilový týden, na němž jsou prezentovány ty nejslavnější vozy historie. Na přiložených fotografiích se podívejte, jaká atmosféra během těchto dní v Monterey vládla.

Součástí Automobilového týdne v Monterey je několik akcí. Mezi ty nejznámější patří přehlídka exkluzivních aut Concours d'Elegance v Pebble Beach, přehlídka závodních aut Quail Motorsports Gathering nebo přehlídka italských aut Concorso Italiano.

Součástí Automobilového týdne je i množství aukcí. Nejvíce letos zabodovala aukční síň Bonhams, na jejíž aukci bylo vydraženo Ferrari 250 GTO z roku 1962 za rekordních 38.115.000 dolarů, tedy 800 milionů korun. O moc vzadu nezůstala ani společnost RM Auctions, na jejíž dražbě se Ferrari 275 GTB/C Speciale z roku 1964 prodalo za 26.400.000 dolarů (cca 549 milionů korun).

Vedle historických aut jsou během Automobilového týdne v Monterey již tradičně představovány i moderní vozy, a to především ty s vyšší cenovkou. Americký Saleen ukázal model Foursixteen, alias upravený elektromobil Tesla Model S. Land Rover zase prezentoval svůj nejsportovnější model – Range Rover Sport SVR s výkonem 410 kW.

Sesterská značka Land Roveru, Jaguar, spojila historii se současností. Britská automobilka se totiž rozhodla dokončit plánovanou sérii 18 vozů Lightweight E-Type a chystá vyrobit ještě šest exemplářů tohoto auta, jehož historie se datuje do první poloviny 60. let. Pokud zůstaneme u britských výrobců, nezapomeňme ani na Aston Martin a jeho V12 Vantage S Roadster s dvanáctiválcem o výkonu 421 kW pod kapotou.

Automobilky McLaren a Lamborghini vsadily na vozy pro závodní tratě. Britská značka představila hned dva modely pouze pro okruhy – 650S Sprint a P1 GTR, ta italská zase předvedla Huracán LP 620-2 Super Trofeo, speciál s pohonem zadních kol pro její značkový šampionát.

Jeden z vrcholů automobilového luxusu – Bugatti – si do Monterey naplánovalo dvě premiéry. Veyron Grand Sport Vitesse Ettore Bugatti s karoserií kombinující leštěný hliník a modrá karbonová vlákna je hold zakladateli značky, černo-žlutý Veyron Grand Sport Vitesse 1 of 1 naopak prezentuje možnosti individualizace vozů značky sídlící ve Francii.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - ametyst
20. 8. 2014 02:50
Skvelá akcia.
O MONTEREY som počul prvý krát v Chase classic cars a musím uznať, že ako milovník historických automobilov som si prišiel na svoje, najviac sa mi tam beztak páčilo to nadšenie ľudí k takejto veci. ;-)