Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Borgward poodhalil nový model. Oživí slavné jméno Isabella?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Znovuzrozená německá značka Borgward si pro letošní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem připravila novinku, kterou údajně oživí svůj nejslavnější model Isabella.

Značka Borgward na svůj návrat mezi plnohodnotné výrobce osobních automobilů po více než padesáti letech upozornila v roce 2015 na autosalonu v Ženevě. Tehdy se ještě prezentovala za pomoci pečlivě zrenovovaného modelu Isabella Coupé z posledních let jeho produkce.

První moderní zástupce této značky v podobě modelu BX7 byl odhalen až na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem na podzim roku 2015 a v březnu roku následujícího byla představena dvojice modelů BX5 a BX6 TS s hybridními pohonnými systémy.

Letošní autosalon v Šanghaji se pak stal místem představení prvního elektromobilu značky v podobě modelu BXi7, vycházejícího z konvenčního SUV BX7, jehož výrobu a prodej pro čínský trh spustil Borgward v loňském roce.

Mezinárodní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, který se uskuteční ve dnech 12. až 24. září letošního roku, se stane místem světové premiéry nejnovějšího zástupce značky Borgward.

Prozatím na tuto novinku upozorňuje pouze jeden jediný snímek, který odhaluje část předních partií a prohlášení: „She is back!” (Je zpátky!). Právě tato věta stojí za spekulacemi o použití jména Isabella, které nesla nejpopulárnější modelová řada značky Borgward.

Vedle použití jména Isabella se pak spekuluje i o karoserii novinky a nejčastěji je zmiňováno, že se můžeme těšit na kupé, které svými liniemi odkáže právě na nejpůvabnějšího zástupce jmenovce z let 1954 až 1962.

V případě techniky se pak očekává, že novinka bude vybavena čistě elektrickým pohonným systémem, i když i v tomto případě může Borgward překvapit a použít hybridní nebo konvenční řešení.

Na kompletní odhalení nejnovějšího zástupce značky Borgward si budeme muset počkat minimálně do 12. září letošního roku, kdy se otevřou brány autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem zástupcům médií.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)