Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon bude nově na brněnském výstavišti každoročně

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Brněnský Autosalon bude nově na brněnském výstavišti každoročně. V minulosti se konal jednou za dva roky, střídal se s veletrhem užitkových vozidel Autotec, který v původní podobě už skončil.

Autosalon bude stejně jako letos v jarním termínu. Dříve se akce konala v červnu. ČTK to dnes na veletrhu v Brně řekl ředitel projektu Jiří Čikl.

Veletrhy Brno Autosalon přesunuly na jaro z důvodu většího zájmu importérů o tento termín. To se ale letos na zájmu vystavovatelů neprojevilo. Vzhledem k recesi v oboru řada firem účast odřekla na poslední chvíli. Výsledkem je prezentace 13 značek, původně jich organizátoři očekávali kolem 30.

Letos na akci vystavuje včetně doprovodných akcí kolem 130 firem, před dvěma lety jich bylo 205. Klesla i výstavní plocha o zhruba čtvrtinu na 24.000 metrů čtverečních.

"V současné době není v Evropě organizování autosalonu jednoduchou věcí, řada výstavišť od této výstavní akce upouští," uvedl Čikl. Podle něj je přesto perspektiva brněnského Autosalonu každoroční.

Akce už není v kalendáři světové organizace výrobců aut OICA, může se proto konat každoročně. "Nyní je konání autosalonu jen otázka poptávky a zájmu dovozců. Budeme se snažit vybudovat termín před nejsilnější prodejní sezónou," uvedl Čikl.

Brněnský Autosalon patří k nejnavštěvovanějším akcím na brněnském veletrhu. Před dvěma lety jej navštívilo 96.000 lidí. Letos organizátoři očekávají mírný pokles na 90.000.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)