Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon v Paříži: Toto vás zajímá nejvíc!

Diskuze (11)
Zpravodajstí z pařížského autosalonu znamená v podání Auto.cz víc než sto článků. Která témata vás oslovila nejvíc?

Vybrat z desítek větších i menší novinek ty nejdůležitější není lehká práce. Máme se víc zaměřit třeba na Hondu, nebo na Lamborghini? Naštěstí nám pomáháte vy, naši čtenáři, kteří svým zájmem rozhodujete o tom, co je opravdu důležité.

Které nové modely vás oslovily nejvíc? Následující žebříček vznikl na základě statistiky čtenosti článků z předchozích dnů.

1. Škoda Rapid

První místo není žádným překvapením. I když jsme první fotky Škody Rapid přinesli už v červnu a v létě jsme vyzkoušeli, jaké to je za volantem Rapidu 1,2 TSI i Rapidu 1,6 TDI, zpráva s kompletním přehledem cen a výbav byla tou vůbec nejčtenější z letošního pařížského autosalonu. A k tomu přidali seznam všech mladoboleslavských novinek na příští rok.

pariz2012 pariz2012

2. Ford Mondeo

Dlouhodobě třetí nejprodávanější vůz střední třídy u nás má mezi čtenáři Auto.cz velmi silnou odezvu. Nové Mondeo se sice dostane do prodeje až za rok, Ford ho přesto podle svých tradic ukazuje už teď. Víme, jak vypadá a jak se v něm sedí, ale třeba objem zavazadlového prostoru je letos ještě tajemstvím.

pariz2012 pariz2012

3. Volkswagen Golf

Už pár dní před zahájením autosalonu jsme dokonce znali ceny nového Golfu. Váš zájem ale neopadl – naše dojmy z prvního setkání sice netrhaly diskusní rekordy, ale počet přečtení nezklamal. Volkswagen navíc překvapil tím, že svoji hlavní hvězdu rovnou ukázal i v úsporné verzi BlueMotion a hlavně v ostřejší podobě s kultovní zkratkou GTI.

pariz2012 pariz2012

4. Dacia Logan a Sandero

Formulka hodně auta za málo peněz se neomrzela ani po osmi letech od uvedení prvního Loganu. Druhá generace debutuje nyní a společně s ní se generační obměny dočká dnes čtyřletý hatchback Sandero. Svých příznivců rumunské novinky našly dost.

pariz2012 pariz2012

5. Mazda 6

Mazda udělala radost snad každému, kdo se zajímá o auta. Nová Šestka, která se předvedla najednou jako sedan i kombi, je krásná a navíc technicky na výši. Nezbývá, než ji popřát úspěch. Na něj má (alespoň mezi čtenáři Auto.cz) dobře zaděláno.

pariz2012 pariz2012

6. SEAT Leon

Španělská sestra Golfu nás v redakci potěšila obrovským kvalitativním skokem a u vás to má taky dobře rozehrané. Zatím se předvedl je klasický třídveřový hatchback, v budoucnu ale SEAT místo velkoprostorových derivátů vsadí ještě na sportovnější třídveřovou verzi a kombi Leon ST.

pariz2012 pariz2012

7. Peugeot 301

Třistajednička je francouzskou obdobou Rapidu, a určitě proto vyvolala velký zájem. Jak jsme se přesvědčili na vlastní oči, příměr k českému liftbacku neplatí jen co do základní koncepce. Peugeot postavil auto naprosto shodných rozměrů a s podobně navrženou kabinou. Místo snahy působit luxusně sází na civilní projev a funkční zaměření. Mimochodem, existuje i sesterský model se znakem Citroënu – C-Elysée.

pariz2012 pariz2012

Diskuze (11)
Avatar - Hotwire
2. 10. 2012 18:00
Re: MB GL
dakujem ale oficialnych fotiek som videl kvantum, ale radsej preferujem nejake klasicke normalne, neupravene, lebo zda sa mi ze oficialne fotky vzdy pri aute skresluju proporcie...skoda ze z tohto autosalonu ste urobili iba 2 fotky na ktorych je GL :'-( . kazdopadne dufam ze ho coskoro dostanete na test, nahodou asi neviete kedy, nech sa mozem tesit, co?
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
2. 10. 2012 17:46
Re: MB GL
[odkaz] ;-)
Avatar - Hotwire
2. 10. 2012 10:53
MB GL
ja by som poprosil trocha viac fotiek z noveho mercedesu GL. ;-\
Avatar - Pekelná Micinka
1. 10. 2012 21:40
Pie spy
Ačkoli nevím, co se myslí statistikou četností článků, protože ty snad vydává redakce, ne čtenáři, tak bych řekl, že žebříček vznikl na základě návštěvnosti jednotlivých stránek o konkrétních modelech, uveřejněných od začátku autosalonu.
Avatar - Typhoon
1. 10. 2012 21:05
Re: mna najviac zaujali auta ktore v ankete nie su
Pokud by ta auta byla nudná, neměla by tak velké ohlasy, že? Ostatně jsi sám přispěl měrou vrchovatou.