Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus 550 Adventure 4x42 je pěkně luxusní dobrodruh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz G500 4x42 nedostatkem výkonu nebo luxusu netrpí, ale Brabus jej i přesto umí udělat ještě exkluzivnějším a především dobrodružnějším.

Hranaté monstrum již z mateřské automobilky míří do světa na 22palcových kolech a pod jeho kapotou burácí přeplňovaný vidlicový osmiválec s výkonem 310 kW (421 k) a točivým momentem 610 N.m, zatímco posádka si užívá kvalitní kožené čalounění a obložení z karbonu.

Na první pohled se může zdát, že zde úpravce jednoduše ostrouhá a bude se muset zaměřit na mírnější zástupce třídy G, ale Brabus předvádí, že i u tohoto off-roadu je prostor pro úpravy designu, techniky i provedení interiéru.

Brabus G550 4x42 Adventure se tak může pyšnit armádou ochranných rámů, jimž dělá společnost naviják usazený na přídí a sada přídavných LED světel. Z uhlíkových vláken je pak vyrobena nová kapota motoru i kšilt nad čelním sklem.

K zajímavým a praktickým prvkům, jímž Brabus doplňuje exteriér tohoto vozu jsou elektricky výklopné schůdky, které se schovávají pod automobilkou standardně montované prahové nášlapy a usnadňují nastupování i vystupování z vozu.

Mercedes-Benz G 500 4x42 – Čirá radost

Pro čtyřlitrový osmiválec je připraven modul Brabus B40-550 PowerXtra, který spolu s úpravou turbodmychadel a novým nerezovým výfukovým systémem stojí za zvýšením výkonu na 404,8 kW (550 k) při 5600 min-1 a točivého momentu na 800 N.m dostupných od 2250 do 4750 min-1.

Brabus uvádí, že 550 Adventure 4x42 zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 6,7 s a jeho maximální rychlost je omezena na 210 km/h.

V interiéru vedle kompletně nového provedení čalounění zaujme i řešení dvojice samostatných zadních sedadel a konzole umístěné mezi nimi, v níž je vedle dvojice držáků nápojů s vyhříváním i chlazením umístěn dotykový displej, jehož prostřednictvím lze ovládat nastavení sedadel.

Mezi předními sedadly je rovněž umístěn nový dotykový displej, který slouží k nastavení elektronicky řízených tlumičů do jedné z nabízených charakteristik. Dále tento displej může být využit k ovládání navijáku a přídavných světel.

Brabus nabízí 550 Adventure 4x42 jako kompletní nový vůz, který bude dokončen podle představ jeho budoucího majitele a rovněž je připraven do jeho podoby upravit i vozidlo, které dodá klient. Cena prozatím zveřejněna nebyla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)