Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro Track Concept má být atraktivní univerzál

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Hvězdou stánku značky Chevrolet v Ženevě se stalo nápadně zelené kupé Camaro Track Concept, které má být ideálním strojem pro každodenní provoz a zároveň i výlety na závodní okruhy.

Chevrolet Camaro Track Concept má podle materiálů automobilky představovat ideální volbu pro náročné řidiče, požadující rychlé sportovní kupé pro každodenní použití na běžných silnicích, které bude zároveň vhodné i pro volné jízdy na závodních okruzích, kde má udržet krok i s vozy navrženými přímo pro tyto kratochvíle.

Pod kapotou má toto kupé atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 333 kW (453 k) při 5700 min-1 a točivým momentem 617 N.m při 4600 min-1, který spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou s možností řazení pádly pod volantem.

Podvozek je vybaven tlumiči Magnetic Ride se specifickým nastavení, snižujícím světlou výšku vozu o 30 mm a elektronicky řízeným samosvorným diferenciálem. Brzdový systém Brembo má vpředu kotouče o průměru 370 mm v kombinaci se šestipístkovými třmeny. Kontakt s asfaltem zajišťují 20palcová kola obutá do pneumatik Goodyear Eagle F1 o rozměrech 285/30 ZR20 vpředu a 305/30 ZR20 vzadu.

Karoserie se vedle jen těžko přehlédnutelného odstínu zelené pyšní i novým provedením splitteru pod přídí, prahů, difuzoru pod zádí a třídílného zadního spoileru. Do interiéru zamířila sportovní sedadla Recaro, nový sportovní volant a hliníkové pedály.

Chevrolet Camaro Track Concept byl vytvořen za využití automobilkou oficiálně nabízeného příslušenství a nemá zůstat pouhým konceptem. Automobilka uvádí, že v blízké budoucnosti hodlá nabídnout podobně upravený model i na evropském trhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)