Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosedačky: dvě propadly v crashtestech, další obsahovaly nebezpečné chemické látky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Dětské autosedačky Osann Babyride a Britax Römer Xtensafix propadly v crashtestech časopisu dTest. Další z deseti kontrolovaných modelů obsahovaly nebezpečné chemické látky.

Podle redaktora časopisu dTest Ondřeje Jánošky sedačka Osann Babyride propadla při nárazu z boku, protože hlavička figuríny narazila na dveře automobilu. Model Britax Römer Xtensafix zase neuspěl při čelním nárazu. „Pás se s figurínou tříletého dítěte posunul směrem ke krku, při zkoušce s figurínou desetiletého dítěte došlo k posunu v oblasti pánve,“ uvedl Jánoška s tím, že obě sedačky získaly v testu bezpečnosti hodnocení nedostatečné.

Z pohledu obsahu rizikových látek dopadla nejhůře sedačka Britax Römer Max-Fix, v jejíž popruzích byly polycyklické aromatické uhlovodíky, tedy potenciálně rakovinotvorné látky. Nebezpečné chemikálie byly při testech odhaleny rovněž u autosedaček Cybex Aton 3 0+ Isofix Base a Nania Drive SP 0/1.

Aby se autosedačka mohla prodávat, musí vyhovovat normě ECE 44, která nevyžaduje zkoušku bočního nárazu. Od příštího roku budou pro dětské autosedačky platit nové předpisy s označením i-Size, podle nichž bude pro homologaci povinný i test bočního nárazu. Navíc se nově nebudou kategorie rozlišovat na základě hmotnosti, ale podle výšky dítěte.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Avatar - Jaros71
28. 10. 2013 09:28
Re: d test
:yes:
Souhlas..
Taky používáme Romer a Cybex..
Dle testů TOP značky. ;-)
Avatar - ladsla
27. 10. 2013 22:17
d test
nechci nijak snizovat d test ale priklanim se spis k testum ADACu. pri vyberu detske sedacky me zajimaly prave tyto testy a tudiz potomci jezdi v Britax/Romer. nejak si nejsem jisty tim zda je realne vubec v ramci casopisu testovat a hodnotit kde co a to kvalitne.....
Avatar - wladyk
26. 10. 2013 21:10
Co je to za titulek?
Opět zavádějící. Autosedačky má každé auto z výroby, ale tady se píše o dětských autosedačkách. Mám děti odrostlé a tudíž bych na tento článek ani nekliknul. :no:
26. 10. 2013 17:50
Re: TESTY??
Pokud Te zajimaji vysledku testu, mel by sis koupit casopis nebo zaplatit pristup ;-)
Nebo zjistit vysledky jinde ci jinak >:D
Avatar - Jaros71
26. 10. 2013 17:32
Re: TESTY??
Tam nejsou výsledky...! 8-s
A že by jsme si to platili..?
Pokud je zde článek , čekám konkrétní údaje.
NE reklamu na d test. :no: :-!