Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autoshow Praha: pařížské autonovinky živě

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Mezi atraktivní exponáty budou bezesporu patřit: Bentley Continental GT, BMW řady 1, Citroën C4, Land Rover New Discovery 3, Mazda5, Peugeot 407SW, Renault Modus, Seat Toledo, Suzuki Concept S a Škoda Octavia Combi.

AUTOSHOW PRAHA 2004 se v průběhu let vyprofilovala do podoby souboru specializovaných dílčích výstav, postihujících všechny oblasti motorismu – osobní, užitkové i nákladní automobily, přípojná, speciální a komunální vozidla, autodíly a příslušenství, vybavení pro servisy, tuning, automobilové hifi-technologie, závodní techniku i veterány. Vystavující firmy zaplní svými stánky nejen Průmyslový palác a Křižíkovy pavilony, ale i přilehlé venkovní plochy.

Velký nápor zájemců o nejnovější automobilové novinky, včetně těch, které měly svoji světovou premiéru na nedávném pařížském autosalonu, lze očekávat v Průmyslovém paláci, zasvěceném expozicím osobních a lehkých užitkových automobilů. Vedle řady atraktivních modelů, určených ke komerčnímu prodeji, se na výstavě představí také studie vozidla pro volný čas – Street Roadsteru Pony. Další vystavenou studií je vůz Škoda ENVE.

Mezi atraktivní exponáty budou bezesporu patřit Bentley Arnage, Bentley Continental GT, BMW řady 1, BMW X3 2.0d, BMW řady 6, Citroën C4, Citroën C4 Coupé, Dacia Logan, Ford Mondeo Titanium X 2,2 TDCi, Hyundai Tucson, Land Rover New Discovery 3, Mazda5, faceliftovaný Mini Cooper, Peugeot 407SW, Renault Modus, Seat Toledo, Subaru Legacy Sedan 3.0 R spec. B, Subaru Forester 2.5 XT Turbo, Suzuki Concept S a Škoda Octavia Combi .

Dílčí přehlídky, mapující jednotlivé oblasti automobilismu, jsou umístěny do Křižíkových pavilonů. V Křižíkově pavilonu E to bude Car&Audio Show, věnované špičkové automobilové audiotechnice, ale také navigačním systémům. Do sousedního „céčka“ zamíří především ti, které zajímají individuální úpravy automobilů. Součástí tuningu&racingu se stane rovněž 4. Tuningsraz v sobotu 23. října. Při něm loni o primát nejkrásněji upraveného auta zápolilo přes 160 soutěžících a letošní účast bude ještě bohatší. Příležitost vyzkoušet si vůz s pohonem všech kol v jemu vlastním prostředí se naskytne při Allroad Show na terénním polygonu v zadní části Výstaviště. Křižíkův pavilon D se pak stane dočasným domovem nejen pro soudobé závodní speciály, ale v rámci Veteran Car Show také pro nejkrásnější luxusní a sportovní vozy minulého století.

Prezentaci v oblasti veteránů doplní přehlídka 1st Veteran US Car Clubu, který vystaví klasické americké automobily z 50. – 80. let. Mezi ně budou patřit např. cadillacy, chevrolety, buicky, fordy.

První dekádu svého trvání završuje také ASA PRAHA, výstava autodílů, autopříslušenství, servisních služeb a zařízení pro autoprůmysl. O tom, že nejde o záležitost jen pro odborníky, svědčí fakt, že mezi vystavovateli v Křižíkově pavilonu B jsou např. prodejci pneumatik nebo výrobci zabezpečovacích zařízení automobilů.

Na volných plochách před Průmyslovým palácem budou k vidění poněkud větší auta. Na správné adrese tu budou zájemci o nákladní automobily, autobusy, návěsy, přívěsy a nástavby, jimž je určen již 11. Transped. Sesterská Comma, orientovaná na sféru komunální techniky a služeb, je jedinou akcí svého druhu v Čechách a právě prezentace těchto nenápadných, ale pro dopravu i život ve městě nezbytných pomocníků bude na skutečně reprezentativní úrovni.

Mnoho různých podob má připravovaný doprovodný program. Najde se v něm kupříkladu návštěvnická anketa o atraktivní ceny (soutěžní kupon bude součástí vstupenky). Dále proběhne každý den losování o víkend s jakýmkoliv vozem z půjčovny Rentpoint Auto Palace Spořilov. Své řidičské umění si bude možné zdokonalit ve škole smyků. V provozu bude rovněž, ve spolupráci se společností ABA, vzorová stanice technické kontroly. V ní si motoristé budou mít možnost bezplatně si nechat zkontrolovat své auto. A protože bude fungovat před hlavním vchodem do areálu, bude dostupná i těm, kteří si nezakoupí vstupenky na výstavu.

Autoshow Praha 2004 je otevřeno denně (21.10. - 24.10. 2004) od 9.30 do 18 hodin. Letos poprvé bude v provozu bezplatná kyvadlová autobusová linka 751 ze stanice metra C Nádraží Holešovice, která doveze návštěvníky do spodní části areálu Výstaviště ke Křížíkovu pavilonu E. U něj si bude možné také zakoupit vstupenky (další pokladny budou otevřené samozřejmě u hlavní brány Výstaviště). Ty budou k dostání ve třech cenových relacích – jako běžné (120 Kč), zlevněné (60 Kč) i výhodné rodinné (200 Kč).

Ondřej Láník
Diskuze (6)