Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avie se začnou příští rok montovat v arabských emirátech

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Nový výrobní závod Ashok Leyland počítá s pilotní roční produkcí 2000 autobusů a nákladních vozidel.

Nákladní auta tuzemského výrobce Avia se budou od poloviny příštího roku montovat vedle pražských Letňan také v novém závodě mateřské Ashok Leyland ve Spojených arabských emirátech.

Automobily řady D75 a D120 doplní montáž autobusů a těžkých nákladních vozidel Ashok Leyland pro tento region.

"Nová továrna ve Spojených arabských emirátech představuje ideální základnu pro montáž a distribuci vozidel Avia v regionu Středního východu. Trh v zemích, jako jsou Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Omán, Kuvajt, Bahrajn či Katar, představuje pro Avii obrovský potenciál," uvedl Michal Krátký, který odpovídá za rozvoj obchodu Avie mimo Evropu. Analýzy trhu podle něj ukazují, že segment lehkých nákladních vozidel v zemích na Středním východě dlouhodobě chybí.

Nový automobilový výrobní závod Ashok Leyland počítá s pilotní roční produkcí 2000 autobusů a nákladních vozidel. Výrobní zařízení je připraveno produkovat vedle školních a městských autobusů vozidla střední třídy Avia. "Výrobní závod v emirátech je důležitý z hlediska budování pozice úspěšného globálního hráče na světových automobilových trzích. Pro Letňanskou Avii je to příležitost dostat se mezi top automobilky, kam kvalitou svých vozidel a tradicí patří," dodal vedoucí marketingu Michal Bačkovský.

V letošním roce Avia odstartovala prodej svých vozidel na několika důležitých světových trzích, především pak v Rusku. Do Ruska odcestoval v půlce prosince první konvoj standardních dodávek vozidel, která budou svým zákazníkům předána na počátku příštího roku. Dalšími důležitými odbytišti jsou Bulharsko, Polsko, Slovensko a nově také Austrálie a Argentina.

Modelové řady Avia D75 o celkové hmotnosti 7,5 tuny s výkonem 103 kW a D120 v tonáži 12 tun s výkonem 132 kW, které byly speciálně vyvinuty pro tento region, jsou prvními vozidly střední třídy v této oblasti vybavené brzdovým systémem podle evropských standardů. Rovněž ojedinělá technologie protikorozní ochrany kabiny poskytuje ve zdejších agresivních klimatických podmínkách přímořské oblasti konkurenční výhodu.

Avia zvýšila letos od ledna do září výrobu o 60 % na 286 vozů. Celkem chce letos firma vyrobit polovinu z původně plánovaných 1000 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)