Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AvtoRevu: Stáhněte Chery Amulet z ruského trhu

Michal Otruba
Diskuze (48)
Ruský magazín AvtoRevu vyzývá čínskou automobilku Chery ke stažení jejího modelu Amulet z trhu. Důvodem je katastrofální výsledek crash testu.

Na seznamu čínského zboží, které se prodává v Rusku a jehož bezpečnost je více než diskutabilní, přibyla další položka: osobní automobil z Číny. Po jednom z mála crash testů, které se na čínském vozidle podařilo provést, totiž vypadala příď jako tahací harmonika. Tím vozem byl čínský sedan Chery Amulet a ruský automobilový magazín AvtoRevu, který test organizoval, jeho výsledky prohlásil za jedny z nejhorších testů, které kdy zaznamenal. Následně vyzval čínskou automobilku, aby tento vůz stáhla z trhu.

Rusko je největší importér čínských vozů a modelu Amulet, který stojí 9000 amerických dolarů, se na něm v první polovině roku 2007 prodalo již 10 119 kusů. Vůz sice prošel před uvedením na trh státní zkušebnou, ale jak to tak bývá, to co stačí zákonným předpisům nebývá na úrovni nejmodernější techniky, takže Amulet se vesele prohání po ruských silnicích i dnes.

Automobilka Chery kontruje tím, že testy byly zaujaté. Laboratoř, která testy prováděla, totiž vlastní největší ruský výrobce automobilů OAO Avtovaz. Představitelé čínské automobilky byli sice testu přítomni, ale zdrželi se jakýchkoliv komentářů, protože byli pouze pozorovatelé. Podle jejich pozdějších vyjádření jsou výsledky velmi podezřelé a mají za úkol pošpinit čínské výrobce.

Podle serveru Detroit News se ruská laboratoř ohání tím, že přítomnost nejrespektovanějšího automobilového magazínu AvtoRevu je dostatečnou garancí serióznosti. Magazín AvtoRevu, který test organizoval, odmítá jakékoliv pochybení a říká, že test byl na 200 % nezávislý.

Amulet měl po nárazu v rychlosti 64 km/hod dveřní prahy “zmuchlané jako noviny,“ říká červnové vydání AvtoRevu. Magazín také popisuje, že zkušební figurína byla s vrakem tak propletená, že musela být vytažená po kouskách. „Nikdy jsme neviděli tak zdeformovanou karoserii,“ popisuje průběh testu reportér Yury Vetrov.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/5kQGAK550LE" style="auto"}

Michal Otruba
Diskuze (48)
Avatar - igi2
16. 4. 2008 12:15
Re: No co
bacha - Trabi kupodivu v crashtestech dopladl dost dobře - líp než třeba š120. Samosřejmě čelní náraz. Z boku je to papítová krabice. Takže raději bakelit než čínský plechy
Avatar - Falco
16. 8. 2007 23:46
čína
14. 8. 2007 13:42
Re: fau vé
to je lis a nie crash test...ide sice o stare auto ale brutal dost..so mvydel take minule na benzinke tusim
14. 8. 2007 13:38
Re: Kamikaze
toto je fakt huste hehehe...to je fakt kamikaze
Avatar - Rysguf.
13. 8. 2007 23:19
Mozem porovnat
ja som narazil asi v cca. 60km rychlosti do boku ineho auta... s novym Golfom... a to som asi po 15 sekundach vystupil z auta oprasil sa od airbagu a zavolal domov ze budem meskat, lebo som mal nehodu... keby som mal toto cinske auto tak sem dnes nepisem
Cina :no:
Europa :yes: