Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aygo, 107 a C1: auta z Kolína zamíří nejprve na západ

Libor Zezulka
Diskuze (1)
Automobilky sdružené v koncernu PSA (Peugeot a Citroën) a japonská Toyota konečně prozradily jména svých nových modelů, které se budou od jara příštího roku vyrábět v Kolíně.

Automobilky sdružené v koncernu PSA (Peugeot a Citroën) a japonská Toyota konečně prozradily jména svých nových modelů, které se budou od jara příštího roku vyrábět v Kolíně. Malá Toyota dostane jméno Aygo, Peugeot zůstane u číselného označení a vypálí novému přírůstku na štít 107 a Citroën také v duchu tradice zvolí jméno C1. Fotografie vozů zatím zůstávají pečlivě uschovány v trezoru a oficiálně proniknou na světlo světa v lednu. Premiéra automobilu je naplánována na jarní ženevský autosalon.

Jak informoval Idnes, bude např. Peugeot nebo Citroën k dostání na tuzemském trhu až koncem příštího roku. Podle Jean-Marca Nicolle, šéfa pro strategii obou značek a hlavního koordinátora příprav v Kolíně, se budou totiž novým vozem zásobovat nejdříve důležitější západní trhy. V Kolíně již nyní běžní zkušební výroba prvních prototypů. Cena nejmenšího a nejlevnějšího vozu v nabídce všech tří automobilek bude začínat okolo 200 000 Kč.

Libor Zezulka
Diskuze (1)