Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

B&B Audi R8: sportovní kupé s vyššími ambicemi

Roman Daněk
Diskuze (0)
Specialista na tuning vozů koncernu Volkswagen, firma B&B Automobiltechnik, si vzala na mušku supersportovní Audi R8. Inženýři a mechanici poladili podvozek, motor a vyměnili kola. Výsledek posuďte sami.

Specialista na tuning vozů koncernu Volkswagen, firma B&B Automobiltechnik, si vzala na mušku supersportovní Audi R8. eR-osmička byla poskládána tak, aby nekonkurovala příbuznému Lamborghini Gallardo. Ale aby majitelé R8 nesmutnili, přichází tuner B&B a sporťák náležitě vyladí.

Sériové Audi R8 má pod kapotou atmosférický benzínový osmiválec o objemu 4,2 l FSI, který disponuje výkonem 309 kW (420 k) v 7 800 ot./min a maximální točivý moment je 430 Nm v 5 500 ot./min. Tuner zlepšil sání, vyměnil výfukový systém, přeprogramoval řídící jednotku a přidal pár dalších adresných zásahů. Výsledkem je výkon 331 kW (450 k) a zlepšila se i akcelerace z nuly na stovku o -0,3 s na konečných 4,3 s.

Mechanici a inženýři ladičské firmy B&B přenastavili i podvozek a došlo i na výměnu odpružení vozu, které snížilo světlou výšku na přední nápravě o 20 mm, vzadu R8 klesla o 10 mm. V blatnících se zabydlela 20palcová kola z lehkých slitin, která jsou obuta do pneumatik o rozměrech 235/30 ZR20 vpředu a 305/25 ZR20 vzadu.

Tip: Srovnejte tuning Audi R8 od firmy B&B s konkurenčními firmami, jako Kicherer nebo ABT.

Roman Daněk
Diskuze (0)