Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Baiggi s Pramacem se spojil s týmem Honda Pon

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Tým Honda Pons se spojil s týmem Pramac, který nedávno podepsal tříletou smlouvu s čtyřnásobným mistrem světa Maxem Biaggim. Jméno druhého jezdce bude oznámeno později.

Tým Honda Pons se spojil s týmem Pramac, který nedávno podepsal tříletou smlouvu s čtyřnásobným mistrem světa Maxem Biaggim. Jméno druhého jezdce bude oznámeno později.

Biaggi se po svém návratu k Hondě bude moci opřít o zkušený tým techniků vedený Antonio Cobasem, který si vysloužil uznání ze práci s čtyřtaktní Hondou RC211V. Tento stroj měl tým Pons k dispozici až v posledních čtyřech závodech, Alex Barros ale dokázal dva z nich vyhrát. Jméno druhého jezdce zatím Pons neoznámil, hlavním kandidátem je ale Tohru Ukawa, který letos závodil v továrním týmu Repsol Honda.

Spojení Pramacu a Ponse je výhodné pro obě strany – Pons získá důležité finanční zázemí a Pramac naopak nabídne Biaggimu špičkový tým. „Máme velkou radost, že jsme dosáhli dohody s týmem Honda Pons a náš jezdec tak bude moci závodit v MotoGP šampionátu 2003. Naším cílem je soutěžit na co nejvyšší úrovni a cítíme, že kombinace Pramacu s Maxem a Honda Ponsem představuje vítězné složení, které bude skutečným uchazečem o titul. Pramac se vždy snaží být nejlepší v daném poli a od partnerství s Maxem a Honda Pons očekáváme další úspěchy,“ řekl Paolo Campinotti, majitel společnosti Pramac.

„Max je fantastický jezdec, rozený vítěz a jsme přesvědčeni, že se správným strojem a správným týmem se stane světovým šampiónem,“ řekl šéf týmu Sito Pons. „Max má určitě schopnosti a myšlení k tomu, aby byl světovým číslem jedna. Nyní je naším kolem, abychom mu k naplnění tohoto cíle dodali nejlepší stroj a podpořili ho. Víme, že nás čeká hodně práce, ale všichni se těšíme na tuto výzvu. Maxův příchod do týmu je pro nás důvodem k nadšení a všichni se těšíme na to, až jej poprvé uvidíme na RC211V při předsezonních testech. Mám velkou radost, že se mi podařilo dohodnout se s Paolem Campinottim a Maxem, takže v roce 2003 budeme bojovat společně. Nadcházející sezona slibuje napínavý boj a nikdo by neměl sázet proti tomu, že Max připraví Valentina o titul.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)