Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V ulicích Barcelony byl spatřen futuristický koncept Renaultu. Míří do Ženevy?

Stanislav Kolman
V ulicích katalánské metropole jej šlo jen těžko přehlédnout. Podívejte se na auto budoucnosti, které za pár dní dost možná uvidíme na autosalonu v Ženevě.

Futuristické auto vyfotil za bílého dne jeden z kolemjdoucích. Podle něj jde o vůz značky Renault, který člověk v jeho blízkosti ovládal dálkovým ovládáním. S maskováním či jiným zakrýváním si však nikdo těžko hlavu nedělal.

Není divu, takové auto v ulicích Barcelony zkrátka nešlo přehlédnout. Zajímavá nejsou jen kola začleněná do karoserie, ale i boky, na kterých namísto tradičních dveří nalezneme jen obří skleněné plochy.

S největší pravděpodobností půjde o demonstraci elektrického pohonu a vyspělých autonomních systémů, které francouzská automobilka pro příští roky chystá.

Podobný projekt by v podání Francouzů nebyl ničím až tak výjimečným. Vzpomeňme líbivý koncept Renault Trezor, který jsme si mohli prohlédnout před dvěma lety na show v Paříži. Dvoumístné auto taktéž nemá dveře, pro nastupování a vystupování se zvedala celá jeho horní část. Bez zajímavosti není ani to, že jej pohání technika půjčená z šampionátu elektrických formulí.

Více podrobností o voze zachyceném v srdci Katalánska zatím k dispozici není. Je ale velice pravděpodobné, že si jej budeme moci prohlédnout na blížícím se autosalonu v Ženevě na stánku Renaultu.

Stanislav Kolman