Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley loni vyrobil rekordní počet vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Výrobce luxusních vozů Bentley Motors loni dodal zákazníkům nejvíce automobilů ve své historii.

Globální odbyt modelů Bentley proti roku 2012 vzrostl o 19 procent na rekordních 10.120 exemplářů. Automobilka uvedla, že jí pomohla poptávka v Americe, která převážila nad nižší poptávkou v Číně. „Rok 2013 pro nás představoval čtvrtý rok dvouciferného růstu v řadě,“ poznamenal k tomu generální ředitel Wolfgang Schreiber.

Oblast Severní a Jižní Ameriky byla loni pro Bentley trhem číslo jedna. Odbyt se tam proti předloňsku zvýšil o 28 procent na 3140 automobilů a na celkovém prodeji se podílel z necelé třetiny. Druhým největším trhem pro firmu zůstala Čína. Meziročně tam ale prodej klesl o 2,8 procenta na 2191 vozů. Prodej v Evropě se naopak o 11 procent zvýšil. Firmě loni k vyššímu prodeji pomohla mimo jiné nová generace modelů Continental Flying Spur a kupé Continental GT Speed se stahovací střechou.

Bentley Motors vznikla před 95 lety. Sídlí v britském městě Crewe, kde zaměstnává kolem 4000 lidí. Společnost podle Schreibera očekává, že dobrý pro ni bude i letošní rok. Automobilka již dříve uvedla, že plánuje do roku 2018 zvýšit prodej na 15.000 exemplářů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)