Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsanne Convertible z pera nadšeného designéra

David Bureš
Diskuze (1)
Sedan Bentley Mulsanne se prodává od roku 2009, v budoucnu ho má doplnit otevřená verze.

Bentley během srpna dalo pomocí zveřejněných skic najevo, že chystá otevřenou verzi sedanu Mulsanne. Francouzský autor Khalil Bouguerra šel dál a ve Photoshopu navrhl, jak by tento automobil mohl vypadat.

Snímek z dílny Bouguerra neukazuje jen nákres Mulsanne Convertible, ale skutečně jeho možnou podobu. Ta je velice realistická, až se dá tvrdit, že skutečný kabriolet se nebude od tohoto díla příliš lišit.

Francouzský umělec navrhl čtyřmístný kabriolet, kterým patrně bude i reálné chystané Bentley. Tvůrce nezapomněl ani na výrazný zadní blatník, který je patrný na nákresech britské automobilky.

Vybraní hosté už koncept Mulsanne Convertible viděli na letošní výstavě Concours d’Elegance v kalifornském Pebble Beach. Z premiéry uniklo jen několik informací o tomto kabrioletu, budoucím konkurentovi Rollse-Royce Phantom Drophead Coupé.

Střecha otevřeného Mulsanne bude klasicky plátěná a ovládaná pochopitelně elektromotorky. Prostorný interiér byl inspirován luxusními a rychlými motorovými čluny. Čekejme jen tu nejkvalitnější kůži, ušlechtilé dřevo a leštěnou nerezovou ocel.

Mulsanne Convertible má mít proti výchozímu autu zhruba o 150 milimetry kratší rozvor (limuzína disponuje obřími 3.266 mm) a delší dveře. Ty prý budou moci otevírat i zadní cestující, protože zevnitř budou dvě západky.

Bentley nezveřejnilo, kdy koncept Mulsanne Convertible představí i široké veřejnosti. Je tak přece jen možné, že vůz uvidíme na pařížském autosalonu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 9. 2012 12:52
Čarodějův Oř
K tomu lze říct jen: "Einfach Genial"!