Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley v Paříži 2006

Libor Zezulka
Diskuze (1)
Bentley do Paříže tentokrát nenaplánovalo žádnou světovou premiéru, ale příznivci této luxusní značky ovládané koncernem Volkswagen přesto nebyli o novinky úplně ochuzeni.

Na prknech pařížské autoshow se představila limuzína Arnage v provedení modelového roku 2007 s několika změnami a silnějším motorem.

Arnage

Bentley Arnage vstoupí do modelového roku 2007 s lehce upravenou mřížkou chladiče a nárazníky. Uvnitř čekají pasažéry nové chromované prvky a informační displej. V modelu Arnage RL jsou vzadu připraveny držáky nápojů s chladící funkcí, zadní telefonní systém s bluetooth a také parkovací kamera. Nejdůležitější změna se ovšem odehrála pod kapotou, kde úřaduje dvojitě přeplňovaný osmiválec s objemem 6,75 litru.

Ten v modelu Arnage T vyvine maximální výkon 500 koní tedy o 50 koní více než doposud, maximální točivý moment narostl z původních 875 Nm na 1000 Nm. Obrovský kroutící moment se přenáší na vozovku skrze moderní šestistupňovou automatickou převodovku ZF, která vyniká hladkou a především rychlou změnou převodových stupňů. Aktivní bezpečnost podpořila nová generace stabilizačního systému ESP.

Další inovace zahrnují o 25 mm prodloužený sloupek řízení, nastavení volantu i v podélném směru a systém monitorující tlak v pneumatikách.


Libor Zezulka
Diskuze (1)