Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bernie Ecclestone: Vládci F1 zřejmě unesli tchyni, má zaplatit přes 900 milionů

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Bernie Ecclestone čelí rodinnému problému, jeho tchyně byla unesena. Pachatelé po něm žádají v přepočtu skoro miliardu korun.

Bernie Ecclestone kraluje formuli 1 takřka neohroženě a plynou mu z ní značné zisky. Ale bohaté muže si sem tam vyhlédnou vyděrači. Před pěti lety mu hrozil jistý Martin Peckham únosem jeho dcery Tamary a vyfasoval za to po právu pětiletý pobyt za mřížemi.

Bývalý závodník Ecclestone pochopitelně není žádný svatoušek a v nedávné minulosti čelil sám nějakému tomu trestnímu oznámení, vyšetřování kvůli daňovým únikům a různým skandálům včetně těch politických a úplatkářských. Zatím vždy vše ustál, maximálně vyvázl s tučnými pokutami, do vězení nemusel. Dokonce ho jednou zloději sami napadli, okradli a zbili.

Nyní se objevil další problém. Brazilský magazín Veja přinesl informaci, že byla unesen pro změnu jeho tchyně. Sedmašedesátiletá Aparencida Schunk je maminkou třetí Britovy manželky Fabiany Flosi. Marketingovou manažerku Velké ceny Brazílie poprvé potkal před sedmi lety při Velké ceně v Interlagos a v srpnu 2012 se vzali. Momentálně žijí v Londýně.

Ve svém domě nedaleko okruhu v Sao Paulu byla také jeho tchyně spatřena zatím naposledy, už v pátek 22. července. Pachatelé únosu požadují výkupné ve výši 120 milionů realů, tedy v přepočtu přes 906 milionů korun, podle zmíněného časopisu ve čtyřech pytlích. Ne že by takovou částku malý velký muž, kterému bude v říjnu 86 let, neměl, jeho majetek je odhadován na cca 100 miliard, ale pochopitelně jde o nezákonné vydírání... Brazilská policie disponuje speciálně vycvičenými jednotkami na likvidaci únosců, k incidentu se však zatím nevyjádřila.

Bernard Charles Ecclestone v minulosti proslul jako majitel týmu Brabham, který vlastnil v období 1971-1987 a zakladatel Formula One Constructors Association (FOCA). V 50. letech ale sám závodil, na vlastním Connaughtu typu B s řadovým čtyřválcem Alta (ve skutečnosti převzal zbytky továrního týmu) se pokusil kvalifikovat do Velkých cen Monaka a Británie 1958. V Silverstone jel nakonec místo něj Jack Fairman, kterého taktéž nominoval. Nebylo divu, v kvalifikaci byl Bernie o 59 s pomalejší než lídr Stirling Moss s vanwallem.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - vabis
28. 7. 2016 00:09
Re: heh
Co tchýně, ale dcery, pravda pravda. Taky mě to napadlo, Nikky průměr, ale Petra je relativně pěkná jojooo [odkaz] ;-)
Avatar - vabis
28. 7. 2016 00:02
Re: Takový štěstí!
900 když si ji nechají, nebo 900 když ji vrátí? >:D
Avatar - AUDIRS6
26. 7. 2016 20:31
Re: Smíšené pocity
ked ho mas poisteneho... >:-[]
26. 7. 2016 20:20
Smíšené pocity
Co to znamená mít "smíšené pocity"? Když tvoje týchně ve tvém novém Mercedesu spadne do třistametrové propasti..." ;-)
Avatar - KANKUNEN
26. 7. 2016 14:45
Jak vyčistit 899 miliónu
Tygermutra, zalez na měsíc pod zem a dám ti milión.