Bezpečnost & konektivita nového modelu Tiguan: Precizní ochrana posádky, která je stále online

Prezentace klienta
Nový Tiguan je sériově vybaven progresivní bezpečnostní technikou a asistenčními systémy dostupnými zpravidla až u vozů vyšší třídy a zaujímá tak postavení inovátora nejen v oblasti bezpečnosti.

Nový Tiguan umožňuje být „vždy na příjmu“ díky nejnovějším technologiím informačních a zábavních systémů.

Platforma MQB umožňuje nabízet ještě více bezpečnosti v sériové výbavě. Nový Tiguan patří z hlediska aktivní a pasivní bezpečnosti do vyšší třídy. Sériová výbava zahrnuje systém Front Assist s rozpoznáváním chodců, aktivní kapotu motoru a pomocníka Lane Assist. Bezpečnostní výbava je doplněna souborem sedmi airbagů – včetně kolenního airbagu na straně řidiče. Tiguan tím stanovuje nová měřítka nejen ve svém segmentu. Stejně jako všechny modely Volkswagen na základě modulární platformy MQB je i nový Tiguan sériově vybaven multikolizní brzdou, která dokáže zabránit nebezpečným následným kolizím.

Systém Front Assist, jímž je sériově vybavena již vstupní verze nového modelu Tiguan, sleduje okolí radarovým senzorem a prostřednictvím funkce nouzového brzdění vůz zpomalí, pokud řidič překážku přehlédne. Novinkou je snímání výhradně prostřednictvím radarového senzoru a nikoli v kombinaci s multifunkční kamerou. Pokud je na silnici detekován chodec, reaguje systém ve dvou stupních: nejprve následuje upozornění, poté je aktivována funkce brzdění. Absolutní novinkou v segmentu kompaktních SUV je zařazení asistenta pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist do sériové výbavy.

Dalšími příklady zařazování vyspělých bezpečnostních systémů do sériové výbavy je funkce rozpoznávání únavy řidiče a adaptivní tempomat ACC, který je funkční až do rychlosti jízdy 160 km/h a je sériovou součástí výbavové linie Highline. V kombinaci s převodovkou DSG je optimalizovaný adaptivní tempomat ACC na přání doplněn funkcí asistenta pro jízdu v dopravní koloně a ten přebírá většinu úkolů řidiče při popojíždění v dopravní zácpě. Součástí volitelného paketu asistenčních systémů je rovněž Emergency Assist, asistent pro stav nouze, v němž toto funkční rozšíření systému Lane Assist po příslušných upozorněních řidiče automaticky zastaví vozidlo v jeho jízdním pruhu. Lane Assist přitom zajistí aktivaci výstražných světel a kontrolované změny směru jízdy v rámci jízdního pruhu.

Volkswagen nabízí v novém modelu Tiguan aktuální generaci informačních a zábavních systémů MIB. Výbavová linie Trendline je sériově vybavena audiosystémem Composition Colour, který může být na přání nahrazen audiosystémem Composition Colour s 5“ barevným dotykovým displejem nebo Composition Media s 8“ dotykovým displejem. Navigační systémy Discover Media a Discover Pro nabízejí díky 8“ displeji rovněž skvělý přehled, který je sériově doplněn internetovými službami Guide & Inform. K jejich používání stačí jednoduchá registrace vlastní karty SIM u poskytovatele služeb Car-Net prostřednictvím systému CarStick, hotspotu WLAN nebo telefonního systému Business. Veškeré služby lze v prvních třech letech využívat bezplatně.

Zážitky z poslechu na vysoké úrovni poskytuje v novém modelu Tiguan na přání dodávaný audiosystém DYNAUDIO Excite Surround s digitálním 10kanálovým zesilovačem o výkonu 400 W včetně subwooferu a centrálním reproduktorem integrovaným do přístrojové desky. Pro dokonalý prostorový zvuk byly reproduktory s minimálními rezonancemi pečlivě přizpůsobeny podmínkám v interiéru nového modelu Tiguan.

Optimální propojení se spotřební elektronikou zajišťuje v novém modelu Tiguan paket systému Media Control a aplikace App Connect. Několik příkladů rozmanitých možností tohoto systému: Prostřednictvím systému Media Control lze pohodlně zadávat trasu pro navigaci do informačního a zábavního systému nebo aktualizovat seznam přehrávaných skladeb pohodlně na tabletu spolujezdce či dokonce ze zadních sedadel. Pomocí aplikace App Connect lze do nového modelu Tiguan kompletně integrovat téměř veškeré chytré telefony prostřednictvím MirrorLink. Také v režimu Offroad je pak řidič neustále ve spojení s okolním světem. Zároveň se snižuje riziko rozptylování jeho pozornosti, protože displej chytrého telefonu připojeného ke vstupu USB na středové konzole je zrcadlen na displej vozidla. Mimořádně důmyslný je systém MirrorLink App Cam Connect, díky němuž si může řidič nechat přenášet například obrazy ze své kamery GoPro umístěné na přívěsu pro koně, který je připojen k vozu Tiguan, na displej audiosystému nebo navigačního systému.

Soubor komfortních prvků v oblasti připojení k internetu a multimédií je poprvé v modelu značky Volkswagen doplněn držákem pro chytré telefony s indukčním nabíjením podle standardu Qi a novou službou Car-Net „Security & Service“. Díky zde nabízeným službám může řidič optimalizovat bezpečnost a získávat důležité informace o svém automobilu. Nabídka sahá od upozornění na překročení nastavené rychlosti přes nouzové volání až po lokalizaci vozidla.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly