Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Biaggi odchazí od Yamahy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Max Biaggi po čtyřech letech odchází od Yamahy, protože nedostal dostatečné garance pro zvýšení konkurenceschopnosti stroje. Biaggiho další budoucnost je spojována se vstupem Ducati do třídy MotoGP.

Informaci o Biaggiho odchodu od Yamahy přinesl v tomto týdnu italský deník Gazzetta dello Sport. „U Yamahy jsem strávil čtyři dobré roky, ale nesplnil se můj sen: zisk mistrovského titulu,“ řekl Biaggi. Podle ´Mad Maxe´ nebyl problém v penězích, ale v tom, ze mu Yamaha nebyla schopna dát záruky odpovídajícího technického vývoje.

O odchodu Biagiiho od Yamahy se šuškalo již nějakou dobu a vše zesílilo po červencovém oznámení Marlbora , že po roce 2002 končí se sponzoringem Yamahy. Právě Marlboro je osobním Biaggiho sponzorem již od roku 1997. Jednatřicetiletý Biaggi se netají zájmem i příští rok závodit ve třídě MotoGP, ale značku a tým zatím neoznámil. Podle informací Gazzetty je ale pravděpodobné spojení s Ducati, které příští rok plánuje vstup do MotoGP, a kde by Biaggi mohl jezdit vedle mistra superbiků Troye Bailisse. Tovární tým Ducati by zároveň mohl být sponzorován Marlborem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)