Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bilboardy kolem silnic a dálnic zmizí, bude to ale chtít čas

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Velké reklamní tabule, tedy bilboardy, začnou mizet od našich dálnic a rychlostních silnic již v prvním čtvrtletí příštího roku.

V jakési první vlně jich bude odstraněno 440, tedy asi 20 procent z celkového počtu. Ostatní budou mizet dle uzavřených smluv mezi Ředitelstvím silnic a dálnic a jeho partnery.

Nejzazším termínem je rok 2019, ŘSD se ale bude snažit ukončit všechny vztahy na dobu určitou dříve. Zadavatelé reklamy již obdrželi příslušná oznámení o ukončení nájemních smluv, ale zatím v původních termínech.

Ředitelství v současné době provádí komplexní audit dokumentů i fyzickou revizi stojanů. Některé reklamní plochy stojí na svých místech dokonce ilegálně, jiné v rozporu s bezpečnostními normami, poslední skupina je větší, než je povoleno. Přesné statistiky smrtelných nehod, při kterých vozidlo narazí do konstrukce bilboardu, zatím chybí. Počet úmrtí odhadují odborníci na zhruba desítku ročně.

Dle mnohých studií reklamní poutače skutečně odvádějí pozornost řidičů, oboustranné navíc i těch, kteří právě jedou v opačném směru. Tzv. černé bilboardy zmizí z českých rychlostních komunikací jako první. Později provede ŘSD kontrolu také na silnicích první třídy.

Český unikát tedy nejpozději do konce tohoto desetiletí bude patřit historii. Ve vyspělých zemích s vyšší úrovní motorizace je totiž takováto reklama zakázána.

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Avatar - twistedTSD
1. 12. 2010 16:26
Re: škoda
:yes:
1. 12. 2010 14:47
Re: škoda
To nemůžeš jen tak říct. Stromy podél silnice vadí hodně lidem, ale dnešní eko mánié nedovolí vytrhnout ani bodlák.
1. 12. 2010 14:39
Re: škoda
Ano, jak jiné překážky. A o tom to je, že jiné překážky bojovníkům nevadí. To je ten jediný rozdíl od jiných překážek. Že z toho mají prachy kapitalisti. Soudný člověk by byl proti všem překážkám. Jenže u nás v socialistickém blbákově si křiklouni vybrali jen billboardy.
1. 12. 2010 14:24
Re: škoda
Můj děda který dělal pilota u záchranky by s tebou nesouhlasil. Je jasný, že bilboard není příčinou nehody, ale může dost zhoršit následky, stejně jako stromy a jiné pevné pžekážky. A tvoje řeči o symbolice kapitalismu atd to je naprostá blbost tím spíš že u koryta momentálně žádná levicová strana nechrochtá.
1. 12. 2010 13:36
Re: škoda
Asi hóóódně dávna minulost. O stromy se zabije každý týden i den několik lidí. A nikomu to nevadí. Na naopak. Požadují stromy u silnic. To by museli zrušit mýtné brány, informační tabule.