Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bitter chystá supersport na bázi Chevroletu Corvette

Michal Fokt
Diskuze (1)
Německý malovýrobce využije další techniku koncernu General Motors ke stavbě vlastního auta. Tentokráte ovšem tu vůbec nejlepší.

Německá firmička Bitter (Erich Bitter Automobil GmbH) nemá žádné přehnané prodejní ambice, ale možná právě proto už vyrábí exkluzivní luxusní a sportovně zaměřená auta (s přestávkami) více než 40 let. Automobilku založil závodní jezdec Erich Bitter v roce 1971 a do dnešních dnů se celková produkce všech modelů počítá maximálně na stovky kusů, byť částečně i proto, že se koncem 80. let odmlčela a vrátila se až v roce 2007 s modelem Vero.

Už od samého počátku byla těsně spjata se značkou Opel a právě to asi bylo i důvodem, proč se koncem 80. let, která nebyla Opelu příliš nakloněna, z trhu stáhla. Ale to Ericha neodradilo a před pěti lety sáhl po koncernovém Holdenu Caprice a následně i Commodore, aby postavil již zmíněný sedany Vero a Vero Sport. A další plánovaný model bude také z portfolia General Motors - dnes 79letý Bitter se nechal slyšet, že chystá vůz, postavený na bázi té nejlepší techniky, jakou má dnes americký gigant k dispozici.

Ano, řeč je o modelu Corvette, jen zatím není zcela zřejmé, za se bude jednat o C6 nebo už o novější C7, která se chystá k premiéře v lednu příštího roku na detroitském autosalonu. Ovšem vzhledem k dostupnosti vozů se dá předpokládat, že měl na mysli právě chystanou C7. Známo je pouze to, že ke stavbě auta bude použito karbonu. Tyto informace je ale třeba brát s rezervou, historie značky je dlážděna celou řadou slíbených, ale nezrealizovaných projektů. Tak alespoň můžeme držet palce, ať to tentokrát vyjde...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
9. 11. 2012 09:00
No palce rozhodně držím
:yes: :yes: :yes: