Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bitva mezi Focusem ST a Astrou OPC dobojována

Ladislav Čermák
Diskuze (289)
Můžete se vyjádřit ke srovnávacímu testu mezi dvěma přeplňovanými monstry nižší střední třídy

Slíbili jsme Vám srovnání dvou nádherných a ambiciózních turbohráčů na kompaktní scéně. Ze srovnání, které musí, vzhledem k původu a předpokládanému určení testovaných vozů, které jsou de facto stále především civilními hatchbacky, vyšel s těsným vítězstvím Ford, který vyhrál výhradně díky racionálním hlediskům. Samotné srdce křičí "Opel, Opel!!!", ovšem při testech musíme používat i rozum, a ten má jiný názor.

mari a mates

by se k testu mohli vyjádřit, ostatně mates už má s testovaným fordem osobní zkušenost. Zajímají nás ovšem i názory vás ostatních, stejně jako nějaký ten podnět. Podobných testů totiž bude více a pokud Vám něco chybí, napište. Hezký den a stresuprostý start nového pracovníh týdne přeje redakce www.auto.cz!

Ladislav Čermák
Diskuze (289)
18. 7. 2006 22:35
Re: NEPLEŤ SI POJMY
Ty seš dobrej - kór tady... :-) Víš kolik tu bylo Golfů v sedmdesátých letech?... dva. jeden měl Gott (v modré) a když jel po Praze, zastavovaly i tramvaje :-) a druhej koupila Mladá boleslav a porovnávali ho s připravovanou Škoda 120... :-) Jo, to je pravda. Jardo, jak můžeš napsat nesmysl nesmyslů, že u hot hatche je důležitej zadní pohon... já žasnu.
18. 7. 2006 22:29
Re: TĚŠÍM SE NA TESTY,
Ten "luxus" jsem tam nenapsal trefně... já tím chtěl vyjádřit, že HH má mít i poměrně přijatelnou tvrdost pérování... V černé jsem ho neviděl... a bude to o třídu lepší než ten pomerančovej kýč. Vizuálně jsou oba stejní v konzervatismu... jenže GTI má šmrnc... a ten ST prostě postrádá. Jestli to nevidíš... podívej se pořádně. Myslím to vážně.
18. 7. 2006 21:35
Re: Bitva je dobojovana
Filosofie HH... určeno pro nemajetné vrstvy k vyžití... to bys pak mohl za HH prohlásit i 599GTB. Mimochodem... OPC má trochu problém s kastlí... taková skorocoupe... takže i o tom by se dalo uvažovat.
18. 7. 2006 21:17
PRO PLAKÁTOVÝ MAS-TURBA
POHLED TEORETICKÝ - OPC je dnes nejnadupanější, nejsurovější, nebestiálnější kárá v segmentu hot-hatch. To ovšem neznamená že ji to automaticky pasuje na krále HH. Ani nemůže... Hot-Hatch, segment, vymyšlený VW před třiceti léty byl tvořen s touto filosofií - vezmi malé auto s karoserií hatch-back, motorem vpředu, nadupni ho a přitvrď podvozek... ať se mladí nemajetní bejčkové vyřádí a nemusí mít supermindráky z 911 neuskutečnitelnejch snů. Takže HH není nekompromisní atak na stvoření bestie silnic... to prostě musíš pochopit. POHLED PRAKTICKÝ - Z hlediska vlastníka je důležitá užitelnost auta. Co je ti platný, žes zdědil jednu 599GTB, když nemáš na její provoz... je ti nanic. Takže... k čemu je ti bestiální HH, když se motáš akorát tak mezi Delvitou a Ikeou... Proto je tu středobod HH - tím je GOLF GTI. Dostupná cena, sympatickej výkon, každodenní použití. Pro bezvýhradní splnění těchto tří atributů je GTI králem HH... P.S. těm naivkům, co neví, co je 250 koní na přední nápravě vzkazuju... zapomeň, že je to trochu jiný, než těch tvejch 75. Je to jiný hodně. Je to jiný tak, že bys v třetí zatáčce začal přemejšlet, jestli na to vůbec máš... OPC je pro vyzrálého jezdce... kterej neudělá (rozumíš, neudělá) jezdeckou chybu. A na to, brácho, rozhodně nemáš. To bys musel mít v rukách tak kolem 100 tisíc kilometrů minimálně... a bejt současně talent. Takže závěr... představ si rozhozené HH po podlaze (třeba od Burago). Uprostřed, jako král je GTI. Vyoseně s těmi bestiálními vlastnostmi je OPC... a někde mezi je ST... které tedy absolutně nezvládlo to, jak vypadá. Zanedlouho vyjede Civic Type-R... to je obdoba OPC... tak pokud chceš točit kolem 8 tisíc... kup si tvrdý, nekompromysní Type-R... Pak mi ale napiš, co s ním tady na těch vymlácenejch okreskách děláš. A poslední rada - vyzkoušej si GTIčko s DSG... budeš si připadat jako v ráji. To ti podepíšu. Ostatně... dnes před spaním můžeš přemejšlet, proč si lidi kupujou PORSCHE 911 Carrera a neprahnou jen po Ferrari... to je totiž obdoba rozdílu (v jízdě) mezi OPC a GTI... P-P-S. Vím, vím... bořím ti sny... vždyť ty lítáš v tom nejbestiálnějsím draku kolem města... kličkuješ jak čertík bertík a nikdo, nikdo na tebe nemá... Jo, tohle beru... postel je ideální na sny... dokud jsi v ní sám. Tak až vylezeš z postele a rozhlídneš se po autech... napiš mi, co sis koupil... Jestli to bude OPC, platím panáka. Jestli to bude Type-R... platím rejžovej likér... A konečně - všechno, co jsem napsal, platí samozřejmě, pokud se nehodláš věnovat závodění... potom je průprava někde na okruhu s vlastím OPC k nezaplacení... závodníku ;-)
18. 7. 2006 20:51
Re: Král okresek...
:no: