Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Blanka je opět u ledu, jednání bude pokračovat 11. dubna

Jan Mička
Diskuze (5)
V minulém týdnu jsme informovali o schválení dokončovacích prací na tunelu Blanka. Rozhodčí soud však vyústění nepřinesl.

Tunelu Blanka se už konečně začalo blýskat na lepší časy. Podle informací serveru iDnes.cz z poloviny minulého týdne se zastupitelé Hlavního města Prahy napodruhé konečně dohodli na seznamu nutných dokončovacích prací za přibližně 1,3 miliardy korun. Další na řadě byl rozhodčí soud, který měl vydat jasné stanovisko ohledně data znovuzahájení stavby. Tak se ale nestalo a jednání bylo opět odročeno.

Komplikace přitom nevznikla na straně Prahy, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale u stavební firmy Metrostav, která poukázala na technické nejasnosti zastupiteli schvalovaného dokumentu. Blíže nespecifikovaná chyba se prý vyskytla, protože byl dokument připravován narychlo. Ani odročení soudního jednání však nevyvedlo náměstka ministra dopravy Jiřího Nouzu z míry. Jeho představy směřují k otevření tunelu v průběhu letošního září.

Z dostupných informací serveru iDnes.cz však na straně Metrostavu moc pozitivní atmosféra nepanuje. Podle Františka Nováka, tiskového mluvčího stavební společnosti, se může během následujících měsíců vyrojit mnoho dalších komplikací. Všechno přitom začíná u nejistého návratu všech subdodavatelů na stavbu a budování řídících středisek, na kterých se prozatím ani nezačalo pracovat. Další jednání rozhodčího soudu je plánováno na 11. dubna.

Jan Mička
Diskuze (5)
3. 4. 2014 20:22
Re: Nouza
Tak to asi nikdo neopraví...
Dobrá práce páni redaktoři :no:
2. 4. 2014 20:55
Podzim to jisti
Na podzim budou komunalni volby a vsichni ridici budou mit prilezitost ukazat TOP09 v cele s detskym primatorem jak ocenuji jejich "peci".
Avatar - Inferius
2. 4. 2014 18:59
Tunel
Jo jo, tohle je tunel jak prase...... ;-)
2. 4. 2014 18:24
Nouza
To je ale zajímavé... Od kdy je pan Nouza náměstkem ministra dopravy?
Nevím, kde jste k této informaci přišli :-)
Vzhledem k jeho schopnostem si to stejně nedovedu představit...A to chtěl dokonce kandidovat za TOPku na primátora. Nakonec zvolili opět Hudečka, což při nejmenším v otázce schopností fakt lepší varianta rozhodně není.
2. 4. 2014 13:15
Zlatý důl
pro právníky, tahle Blanka.