Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bluetec i pro VW a Jeep

Michal Fokt
Diskuze (9)
Modrá je dobrá, aneb Bluetec jako synonymum pro diesel…

Automobilka Mercedes-Benz oznámila, že podepsala se značkami Volkswagen, Audi a Jeep dohodu, na jejímž základě mohou i tito výrobci používat na americkém trhu u svých chystaných turbodieselů značku Bluetec. Neznamená to ovšem, že by převzaly know-how trojcípé hvězdy, Volkswagen si bude vyvíjet své nízkoemisní turbodiesely sám nezávisle na automobilce Daimler-Benz.

Ptáte se, jaký že to bude mít význam? Výše uvedené značky usilují o to, aby se stal v Americe výraz Bluetec synonymem pro ekologicky šetrné diesely, které většina globálních hráčů intenzivně vyvíjí, aby se mohla do konce první dekády 21. století vrhnout na americký trh, který se tomuto druhu paliva začíná otevírat, nastavil pro ně však velmi přísná měřítka.

Marketingoví stratégové patrně vědí co dělají, i když nelze přehlédnout fakt, že oslavovaný motor Bluetec si trochu uřízl ostudu, když propadl u homologací státu California. Není však důvod pochybovat o tom, že příští pokus bude úspěšný, konkurence nespí a kupříkladu Honda připravuje na rok 2008 vlastní vyspělý čtyřválec odvozený od stávající jednotky 2.2 i-CTDI/103 kW a vyvíjí též šestiválcový turbodiesel. Není divu, experti odhadují, že do roku 2015 bude podíl turbodieselů v Americe činit minimálně dnes nepředstavitelných 15 %, což je vzhledem k velikosti amerického trhu množství přímo neskutečné…

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - donPedro
30. 11. 2006 18:12
Re: Velikost trhu se samozřejmě neměří počtem lidí
Krávy jsem chtěl hymbajz napsat. Jo a prodejní minianalýzka naprosto přesná :yes: oni ti amíci tam maj tak nějak víc toho místa (v Evropě je za každou zatáčkou dědina, zas teda až na tu Rusko, že), tož maj aj větší krávy ... auta jsem chtěl říct. Tož tak.
Avatar - donPedro
30. 11. 2006 18:09
Re: Velikost trhu se samozřejmě neměří počtem lidí
Nutno jen dodat že teda kráva značně hezká, byť tedy i hodně žravá, ale to juž prostě pořádný krývy jsou.
30. 11. 2006 12:05
velikost ameriky
Evropa ma myslim 425mil a amerika nedavno prekrocila 300mil takze samozrejme je to zajimavy trh