Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 130i: Šest válců!

Ladislav Čermák
Diskuze (79)
Navzdory původním prognózám a neoficiálním informacím se mohou na řadový šestiválec těšit i fandové BMW1!

Při pohledu pod kapotu nejmenšího čtyřkolového BMW každého napadlo, kolik je tam volného místa a že počet válců by chtělo zaokrouhlit nahoru. V době prvních smysluplných informací o Jedničce ovšem prosakovaly "zaručené" zprávy, že s větším počtem válců než 4 se nepočítá. Teprve nedávno prosákly zvěsti o šestiválcové M1, ovšem po několika blamážích je už veřejnost brala s rezervou.

Vše je nyní jinak a na místo nejsilnější jednotky pod dlouhou kapotu na malém autě se stěhuje šestinásobná radost, a to hned ta největší; nový hořčíkový třílitr Valvetronic, který tedy pokryl celé spektrum bavorských silničářů. Zároveň ustanovil další zajímavou konvenci - se skokem o třídu nahoru vždy vzroste největší zdvihový objem o litr a nejvyšší počet válců o 2 - beze zbytku bude platit po uvedení osmiválcové M3, na kterou se rovněž můžeme těšit už brzy.

Tato atraktivní kombinace přinese do subkompaktní třídy pořádnou vichřici - 190 kW, 300 Nm, zrychlení na stovku za 6,2 s, nejvyšší rychlost 250 km/h a severní smyčka Nürburgringu za 8 minut a 35 sekund - to znamená momentální prvenství a mj. předstižení ingolstadtské konkurence, jejíž tři-dvojka V6 je na tom o kousek hůře. A o to šlo v závodě o prestiž především!





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz . Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ladislav Čermák
Diskuze (79)