Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 2 Active Tourer M Sport: Rodinné sportování

Michal Fokt
Diskuze (45)
BMW představuje své kompaktní MPV řady 2 Active Tourer se sportovním paketem M Sport, zahrnujícím optické i funkční úpravy.

BMW nám představilo svůj nový předokolkový kompaktní velkoprostorový model řady 2 Active Tourer teprve před měsícem a půl a už teď nám prezentuje jeho tovární tuning v podobě funkčně-stylingového paketu M Sport.

Zatímco v případě aerodynamického kitu, zahrnujícího nový přední a zadní nárazník a nástavce prahů není zcela zřejmé, zda má usnadnit obtékání vzduchu nebo jestli plní pouze funkci estetickou, sportovní podvozek, snižující světlost auta o 10 mm zcela jistě jízdní vlastnosti vylepší. BMW jej doplňuje ještě 17" nebo 18" koly a pochopitelně i příslušnými modifikacemi interiéru.

Nesmí chybět kožený sportovní volant, sedadla s výraznějším bočním vedením, černé čalounění sloupků karoserie a střechy, prahové lišty s logem M a kontrastní modré šití. Výsledek pak v reálu vypadá výrazně lépe, než jak by pouhý výčet seznamu změn napovídal, teď už se dokonce dá říci, že už to velkoprostorové dvojce sluší.

BMW 2 Active Tourer jde do prodeje zpočátku se třemi motory se třemi a čtyřmi válci a M Sport paket lze pochopitelně mít s kterýmkoli z nich.

Michal Fokt
Diskuze (45)
29. 3. 2014 10:59
Re: BMW jsem vnímal jako značku nad koncernovou Audi a nad
Evropskou Hondí bramboračku už skoro nikdo nežere, jaký jiný důkaz chceš o tom, že je bez chuti a bez zápachu?
Obhajovat US průšvih ti jde, BMW průšvihy N47 taky "okecalo" nekvalitou nafty. Takže všechno je pohodě. :-)
Avatar - King
29. 3. 2014 00:17
Re: BMW jsem vnímal jako značku nad koncernovou Audi a nad
Teď jsem ani narazil na jazykovou bariéru, nerozumím ani zbla. Ale teda KING v jedné větě se skoda FABIA, to zavání katem. :-!
Avatar - King
29. 3. 2014 00:14
Re: BMW jsem vnímal jako značku nad koncernovou Audi a nad
Díky za radu, budu, to slibuju. :-) Nadávat? To by mě ani nenapadlo, vlastně je mi docela jedno, jestli se BMW sypou nebo ne. Jen si myslím, že je občas třeba bezbřehý optimizmus z německé dokonalosti vykázat do patřičných mezí. ;-)
Avatar - King
29. 3. 2014 00:10
Re: BMW jsem vnímal jako značku nad koncernovou Audi a nad
To dost záleží na citlivosti chuťových pohárků. Pokud jsi dobře četl, jde o statistiku za posledních 15 let a je hodně smělé tvrdit, že bramboračka Hondy z této doby postrádá chuť.

Současně to ukazuje, že nadměrná poruchovost je u BMW tradicí a nikoli výjimkou nějakého horšího motoru z posledních let. A teď se můžeme bavit o tom, jestli je lepší mít v polévce méně pepře nebo shnilé brambory. Každému podle chuti. ;-)

Mimochodem to s V6 3.5 i-VTEC VCM 2. generace mě pobavilo hned ze dvou důvodů. Zaprvé jsi už asi třetí od začátku letošního roku, kdo to vytáhl jako argument proti Hondě, což naznačuje, že víc se toho na motory Hondy vyštrachat nedá >:D (tedy měl bych ještě jeden tip, ale nechám si ho pochopitelně pro sebe). Tím druhým důvodem je samotná povaha toho "TOP problému". Chápu, že spotřeba oleje u Hondy je něco tak neuvěřitelného, že to Ameriku šokovalo, nicméně motory s VCM už z principu prostě jistý odběr oleje mají. To, že je na úrovni toho, co má běžný evropský motor bez cylinder managementu, ponechám stranou, pikantní na tom je, že se jednalo o softwarovou chybu, která byla napravena takříkajíc jedním dvojklikem. Dávat rovnítko mezi toto a něco, co člověk věci patrně znalý označí jako "šrot", popřípadě praskání bloků a přeskakování řetězů u VW, to je veselá taškařice. Ten druhý vzpomínaný problém mimochodem vyřešil také update softwaru.

Takže bych asi zůstal u původní teze, že to s těmi jedněmi z nejlepších motorů nebude tak horké a že automobilka, pyšná na své motorářské umění by prostě šroty vyrábět neměla. :-)
Avatar - bigsoul
28. 3. 2014 23:10
Re: BMW jsem vnímal jako značku nad koncernovou Audi a nad
Takže typuje skoda FABIA je tvoj tátoš >:D