Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 3: Novinky pro modelový rok 2012

David Bureš
Diskuze (1)
Trojka dostane v závěru modelového cyklu dva designové pakety a upravený dopravní informační systém RTTI.

BMW představilo novinky pro řadu 3 modelového roku 2012. Ty se týkají především karosářských variant kabriolet a kupé, které je možné objednat v edicích Exclusive a M Sport upravujících vzhled auta. Další novinkou je modernizovaný dopravní informační systém RTTI informující o aktuální dopravní situaci.

Auta vybavená oběma designovými pakety mají chromované ledvinky masky chladiče a chromované prahy s označením dané edice. Tím ale podobnost končí.

Paket Exclusive nabízí 18palcová kola z lehkých slitin v šedém provedení a kryty vnějších zpětných zrcátek ve stříbrné Oxide. Paletu barev karoserie doplnila šedá Mineral.

Kožená sedadla mohou být v perleťové šedé s šedým prošíváním, nebo černá s kontrastním bílým prošíváním. Palubní desku je možné doplnit černým obložením Bamboo Grain.

Paket M Sport je možné nově objednat i se stříbrným lakem Silverstone, známým z modelu M3. Šedá 18palcová kola z lehkých slitin spolu s upravenými nárazníky propůjčí vozu sportovní vzhled. Vnější zpětná zrcátka jsou lakovaná lesklou černou, stejná barva je použita i na lišty kolem oken. Zadní přítlačný spoiler z M3 je za příplatek.

V interiéru se objevují pedály z nerezové oceli, sportovní sedadla a upravený volant s logem divize M. Sedačky jsou doplněny modrým prošíváním, které se objevuje i na koberečcích, prvky palubní desky jsou hliníkové.

Pevnou skládací střechu kabrioletu je nově možné objednat v barvě kontrastující se zbytkem karoserie. V nabídce je černá, nebo stříbrná metalíza Titanium. Zbytek auta je lakován jednou z 15 nabízených odstínů.

Pro BMW 320d Touring v úsporné variantě EfficientDynamics budou nově nabízeny pakety Exclusive a Lifestyle, již dostupné pro sedan a kombi ostatních motorizací. Oproti nim se však 320d Touring EfficientDynamics bude lišit 16palcovými koly z lehkých slitin.

Navigační systém Proffesional bude možné od letošního podzimu doplnit upraveným systémem RTTI (Real-Time Traffic Information), který v reálném čase informuje o dopravní situaci. Systém nově získává informace o dopravě každé tři minuty díky vlastní SIM kartě prostřednictvím mobilních sítí.

RTTI sleduje připojení mobilních telefonů k místní síti, díky čemuž získává přehled o tom, kolik vozů je na okolních silnicích a kam směřují. Následně jsou tyto informace zobrazeny na obrazovce navigačního systému. Díky tomu je možné najít alternativní trasu s malým provozem. Systém pokrývá hlavní silnice, dálnice a ulice měst.

David Bureš
Diskuze (1)