Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW na autosalonu v Lipsku: Evropská premiéra X4 a M4 Cabrio

David Bureš
Diskuze (9)
X4 a M4 Cabrio debutovaly v dubnu na autosalonu v New Yorku. O měsíc později se poprvé oficiálně ukážou i na starém kontinentu.

Automobilky se již pomalu připravují na nadcházející autosalon v Lipsku. BMW si pro tuto domácí autoshow připravilo dvě evropské premiéry – SUV X4 a rychlé otevřené M4 Cabrio.

X4 je dalším z mnichovských SUV, postaven je na základech X3, proti níž je laděn sportovněji. Menší verze X6 má výraznou příď a prudce se svažující střechu evokující kupé.

Auto je oficiálně pětimístné, byť zadní sedadla jsou tvarována s důrazem na převoz dvou pasažérů. Řidič a spolujezdec sedí o 20 mm níže než v X3.

V nabídce pro X4 se objeví šest motorů, které všechny splňují emisní normu Euro 6. Tři z nich jsou zážehové, tři jsou vznětové. Nabídka agregátů nabídne výkon v rozmezí 135 kW až 230 kW. Všechny jednotky budou standardně kombinovány s pohonem všech kol.

M4 Cabrio je už pátou generací rychlého kabrioletu z Mnichova, po čtyřech generacích však došlo k přejmenování z dosavadního názvu M3. Čtyřmístný vůz nabízí agresivní tvary, jak je u modelů s logem M zvykem. Natažení kovové skládací střechy trvá 20 sekund, provedeno může být až do rychlosti 18 km/h.

O pohon M4 Cabrio se stará stejně jako v případě sedanu M3 a kupé M4 třílitrový přeplňovaný šestiválec se dvěma turbodmychadly, který dosahuje výkonu 317 kW a točivého momentu 550 N.m. Motor je kombinován se šestistupňovým manuálem, nebo za příplatek se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Vedle této dvojice se na lipském stánku BMW objeví také MPV 2 Active Tourer. Tento model s pohonem předních kol bude v Německu oficiálně k vidění vůbec poprvé. O jeho výrobu se postará právě továrna v Lipsku, produkce bude zahájena během letošního léta.

Autosalon AMI 2014 startuje 31. května a potrvá až do 8. června. Díky své blízkosti českým hranicím míří pravidelně na lipský autosalon také mnoho českých návštěvníků. Specialitou letošního 22. ročníku bude i výstava historických vozidel.


David Bureš
Diskuze (9)
15. 5. 2014 08:38
Re: Autosalon v Lipsku
Neni to buh vi co, ale ted to zacali delat ob jeden rok, tak snad to bude jeste lepsi jako minule, zazil sem tam lepsi roky, ale i ty horsi....Jedu si tam letos vybrat nejake auto a co vic si prat, nez ze si tam clovek muze do vseho sednout, pravda nekam se musi clovek upisovat a do konceptu si nesednes, ale furt lepsi jak u nas Motosalon nebo Autosalon. U nas sem chtel sednout do Noveho Range a byl zamcenej a prej se muzeme kochat jen z venku. To je pak salon na nic, to se projdu preci po parkovisti v Praze nebo mrknu na fotky na netu, ale ten pocit jak se v tom sedi, jaka je dostupnost tlacitek, jak sedi volant v ruce atd...to preci taky hodne prodava. Takze si myslim, ze Lipsko je rozhodne lepsi volba, jak ČR autosalony. Nejlepsi je, kdyz se tam zaroven kona prodej tuning doplnku...to pak je jeste lepsi, ne jak ty universalni dily z netu.....Takze Lipsko doporucuji.
15. 5. 2014 04:36
Re: vyzera to ako zmensena X6tka
Proč meleš nesmysly? RRE nenabídne víc prostoru než většina hatchů!

Zkus se jednou oprostit od malosti, tohle auto se bude kupovat kvůli tomu, že se líbí. Smiř se s tím, ty smyslnej praktiku.

Než něco napíšeš, promysli to trochu...
Avatar - Amerika
14. 5. 2014 22:50
Re: Autosalon v Lipsku
Já asi nejvíc lituju Rencka... Ne že bych si přímo vybíral nová auta, ale v Ženevě mě do Twinga nepustili, tak jsem trošku doufal, že by to tady mohlo být lepší... Každopádně víc než absence Mazdy mě překvapuje Toyota, která má v Německu poměrně silné postavení a navíc i co ukazovat (přece jen Mazda3 i Mazda6 objíždějí salony déle než nové Aygo či modernizovaný Yaris)... Tak jako tak, absence každého mrzí... Každopádně hodně štěstí při výběru ;-)
Avatar - beibej
14. 5. 2014 21:58
Logo M4
to je katastrofa, to nemohli udělat aby ty dva znaky k sobě pasovaly? Takle to uvádí dojem že si to nechali u BMW navrhnout v číně. Proč levá hrana čtyřky nemá stejný sklon jako proužky a M. Ach jo tohle snad ani nepatří k sobě. :no:
14. 5. 2014 21:38
Re: Autosalon v Lipsku
Já se tam chystám s manželkou, vybíráme pro ní nový auto a je to lepší než objíždět X dealerů, ještě to spojíme s Drážďanama :-)
Bohužel nám tam bude chybět Fiat, Mazda a Rencek který jsme si taky chtěli prohlídnout, je to trochu ostuda, že tam nejsou, obvzlášť mazdu bych čekal, protože mají nový modely a co ukazovat.