Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Concept Active Tourer Outdoor bude první bavorský Scout

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Automobilka BMW letos v červenci naváže na svůj loňský koncept Active Tourer jeho dobrodužnější evolucí s přídomkem Outdoor.

BMW prostřednictvím oficiální tiskové zprávy oznamuje, že poprvé ve své historii představí svou novinku ve světové premiéře na veletrhu OutDoor ve Friedrichshafenu, což je největší výstava outdoorového vybavení na evropské půdě.

Netradiční premiéra se odehraje 12. července a její hlavní hvězdou se stane BMW Concept Active Tourer Outdoor, které naváže na koncept kompaktního MPV Active Tourer z loňského pařížského autosalonu.

Mnichovská automobilka prozatím neuvolnila ke svému novému konceptu žádnou skicu ani fotografie a pouze uvádí, že se má jednat o automobil zaměřený na milovníky outdoorových aktivit, jimž má nabídnout atraktivní a dynamický design ve spojení s prostorným a funkčním interiérem. Součásti výbavy konceptu mají být novinky z oblasti BMW ConnectedDrive.

Podle neoficiálních informací může k pohonu nového konceptu posloužit stejný hybridní systém jako u loňského Active Toureru. Ten byl vybaven 1,5litrovým přeplňovaným zážehovým tříválcem a elektromotorem. Celkový výkon tohoto ústrojí je 140 kW a točivý moment vrcholí hodnotou 200 N.m, ale zda bude skutečně použit hybridní pohon se dozvíme až v červenci.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
25. 6. 2013 15:22
Skaut
Definice

Skaut to je děcko oblečené jako K r e t é n, pod vedením K r e t é n a,
který je oblečený jako děcko

Ruda z Ostravy
25. 6. 2013 13:11
Už to vidím...
...než to projde od výkresů přes nejrůznější komitéty, předpisy, regulace až po výrobní linku, bude z toho něco podobného nové čtyřce.