Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Deep Orange 4 Concept: X3 jako stylový pick-up

Michal Fokt
Diskuze (0)
Studenti z Clemson University změnili SUV BMW X3 ve velmi zajímavou variaci na model X4 - pick-up s kompletně prosklenou střechou.

Studenti Clemson University International Center for Automotive Research ve spolupráci s BMW vytvořili zajímavý koncept Deep Orange 4 na bázi mnichovského SUV X3. Nejprve mu odstranili střešní panely a pak dokonce i celou zadní polovinu dveřního rámu, jenž vyměnili za nový, po vzoru modelu X4 rychleji se svažující.

Dalším krokem bylo osazení pevné skleněné panoramatické střechy, která však sahá pouze za zadní sedadla, zatímco zavazadlový prostor kryje elektricky posuvný skleněný panel, takže se z X3 stal stylový pick-up se zadní stěnou, otevírající se do strany.

Co je však na celém projektu nejzajímavější - byl vytvořen tak, aby bylo možné vůz v malé sérii vyrábět, přičemž náklady na konverzi by neměly přesáhnout 8 tisíc dolarů. To ovšem neznamená, že tato edice opravdu vznikne, už proto, že 8 tisíc dolarů je v automobilovém byznysu (nejen v USA) dost peněz, Chevrolet Spark stojí v Americe 12...

Michal Fokt
Diskuze (0)