Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW dělá na dotykové obrazovce, ovladače iDrive se však nevzdá

Ondřej Chamilla
Diskuze (48)
Snažit se ovládat multimediální systém přes dotykovou obrazovku bývá ve voze během jízdy problém. BMW to ví, takže i když brzy nabídne dotykový systém, chce jej vyladit pro snadnou obsluhu.

Již začátkem roku jsme vám přinesli informaci, že BMW má připravený dotykový multimediální systém a použije jej v příští generaci řady 7. Šéf designu značky Adrian van Hooydonk se nyní k tomuto tématu vyjádřil v rozhovoru pro magazín Autocar.

Nejzajímavější informace, který v rozhovoru padla, je ta, že i když přijde dotykový systém, stále bude k dispozici otočný ovladač iDrive, se kterým se za jízdy pracuje intuitivněji. Hooydonk dále dodává, že „použití dotykové obrazovky ovlivní design interiéru vozů BMW, nečekejte však palubní desku s jedním velkým displejem jako u Tesly Modelu S, takto rozsáhlé plochy ve voze nechceme.“

Hooydonk se dále těší na flexibilní displeje, které jsou již za rohem. Ve voze by tak nemusely být obrovské ploché obrazovky, ale různě tvarované projekční plochy. Podle designéra máme také očekávat velký vývoj v ovládání systémů vozu, a to zejména hlasem a dotykem či gesty.

Ondřej Chamilla
Diskuze (48)
11. 3. 2015 17:42
Re: CHUDÁK BMW A JEHO NEDOTYKOVÝ PIDIOBRAZOVKY...
Kolečko mají i starší Infiniti. Nevýhoda je, že je vyhřívání a odvětrávání na jednom kolečku, takže nemůžeš mít oboje najednou. Q50 to už však má stejně hloupě jako Jaguary a Range Rovery.
11. 3. 2015 15:18
Re: CHUDÁK BMW A JEHO NEDOTYKOVÝ PIDIOBRAZOVKY...
Ford to má kolečkem, od nuly postupně až po pětku.
Přijde mi to fajn.
11. 3. 2015 14:12
Re: CHUDÁK BMW A JEHO NEDOTYKOVÝ PIDIOBRAZOVKY...
Ale jo, s teplotou si taky hraju, někdy je mi pocitově zima při 24 a jindy zase teplo při 21, pak v parném létě se snažím udržovat teplotu max. o 5 stupňů nižší než venku, ale to je asi vše. Podstatně víc se vrtám v dotykové obrazovce :-)
Avatar - Barrichello
11. 3. 2015 14:12
Re: CHUDÁK BMW A JEHO NEDOTYKOVÝ PIDIOBRAZOVKY...
Tady v té předchozí generaci CTS ještě žádný dotykový či vibrační tlačítka nejsou. Sou tu klasický. CUE má až součsný model.

Klasikcý tlačítka + dotyková obrazovka. Co zmáčkneš, to máš.
11. 3. 2015 14:07
Re: CHUDÁK BMW A JEHO NEDOTYKOVÝ PIDIOBRAZOVKY...
To není...sorry, ale zrovna multimediální display v Caddym mi byl takovou záhadou, že mě znechutil a radši jsem si ani nevychutnával příplatkovou aparaturu.
Proboxovat se tam v něčem pro mě bylo nezvyklý.
Nevím jak v CTS, ale v ATS mi vadily rádoby dotykový tlačítka s vibrací.

Novější iDrive jsou špičkový, stejně jako MMI nebo Commandy.