Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW: Dr. Helmut Panke odejde příští rok do důchodu

Ladislav Čermák
Diskuze (68)
Jednomu z historicky nejúspěšnějších šéfů mnichovské automobilky nebude patrně prodloužen kontrakt

Donedávna se mluvilo o tom, že nynější předseda představenstva, dr. Helmut Panke, setrvá v předsednickém křesle minimálně do roku 2010. Podle nejnovějších zpráv mu ale akciová společnost s největší pravděpodobností současnou smlouvu, platnou do roku 2007, již neprodlouží. Důvodem je prý dodržení zavedené firemní praxe, podle které odcházejí členové představenstva do důchodu po dosažení šedesátky.

Dr. Helmut Panke se na vedení automobilky podílí od roku 1990, od roku 1993 se stal na dva roky šéfem BMW US Holding Corporation a od roku 1995 se podílí na nejužším vedení firmy. Byl blízkým spolupracovníkem dvou předchozích šéfů - Bernda Pischetsriedera a profesora Joachima Milberga, kterého v roce 2002 také nahradil v čele automobilky. K jeho největším úspěchům patří klíčová role v realizaci americké továrny BMW ve Spartanburgu a také rozhodnost, se kterou pomáhal překonat nejčernější dni kontroverzního sporu o Rover. Za jeho vedení také dostal - navzdory odporu po váhavém tržním startu nové Sedmičky v roce 2001 - volnou ruku k designérské obrodě celého výrobního programu americký šéfdesignér Chris Bangle.

Ladislav Čermák
Diskuze (68)
21. 6. 2006 17:50
Re: Klobouk dolu
Netahej sem Korán... a neurážej kolegu VDC... pokud vidíš rudě, zkus se trochu schladit... trochu hodně. Bejt tebou začal bych od hlavy. Nikdo tu, Skyline není zvědavej na tvoje mindráky. Tek se trochu provětrej a natrénuj si jiné plačky >:-[]
20. 6. 2006 23:43
Re: Klobouk dolu
Srovnávat etalon standardu ve střední třídě (Apoštola) s BMW3 kombi... to můžeš opravdu asi jenom ty, VDC. Jinej svět, jiná liga, jiná kategorie. Passat variant je v současné době nejkrásnější kombi pod sluncem ve standardní střední třídě. Trojka od BMW soutěží s A4 a MB-C... myslím, že A4 je přitažlivější jako kombík a v sedanech má zas navrch BMW3. Totálně to zamotá novej MB-C, protože to bude neskonalý dělo. Král premiovek.
20. 6. 2006 23:32
Re: Dr. HELMUT PANKE
:yes:
20. 6. 2006 23:32
Re: Dr. HELMUT PANKE
:yes:
20. 6. 2006 23:31
Re: Dr. HELMUT PANKE
:-) Obráceně... ale obrať to správně :-)