Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW HP2 Megamoto: děsivý motard

Roman Daněk
Diskuze (15)
KTM v letošním roce nasadilo výborně ovladatelný motard, model 950 Supermoto, a BMW nechtělo hrát druhé housle. Na domácí výstavě Intermot přišel bavorský výrobce motocyklů modelem HP2 přepracovaným na motard Megamoto.

Rakouské KTM a německé BMW se snaží zabrat maximální počet zákazníků. Na bavorské R1200GS má KTM odpověď v podobě 990 Adventure, HP2 konkuruje enduru 950 Superenduro R, ale rakouský výrobce motocyklů z Mattighofenu měl v rukávě letos eso: 950 Supermoto. A právě na poslední jmenovanou mašinu reaguje BMW úpravou endura HP2 na motard: HP2 Megamoto.

BMW HP2 Megamoto by měl majitelům přinášet spoustu emocí. Motardy se vyznačují schopností obratné jízdy, mají rádi utažené zatáčky a řidiče bez problémů svezou po zadním i po předním kole. Pohotovostní hmotnost pod 200 kg a pružný dvouválcový boxer předesílají, že motorka bude zřejmě dostatečně živá, jak se na správné supermoto sluší.

Oficiální zpráva zatím nehovoří o výkonových parametrech, ale dá se předpokládat, že se nebudou moc lišit od hodnot endura: výkon 77 kW (105 k) a maximální točivý moment 115 Nm. Lepší průběh výkonové křivky by mohla zajistit koncovka výfukového systému od ladičské firmy Akrapovič.

Základem nastavitelného podvozku je trubkový rám, obrácená přední vidlici Marzocchi o průměru 45 mm a vzadu je centrální tlumící jednotka od firmy Öhlins. Motorka bude jezdit po 17palcových kolech z lehkých slitin a o kontakt s asfaltem se budou starat pneumatiky o rozměrech 120/70 ZR17 vpředu a 180/55 ZR17 vzadu.

Roman Daněk
Diskuze (15)
Avatar - Blackblade
13. 10. 2006 15:13
Re: Motoroky ano
Díky pozitivní hodnocení vždy potěší. Jak opadne záplava novinek z motosalonu Intermot, máme pro vás připraveno i 7 testů, vyjmenoval jsem je v blogu "moto", tak se mrkněte, naco se můžete těšit ;-)