Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8: Nejdůležitějším trhem bude Amerika

Michal Fokt
Diskuze (1)
V Mnichově předpokládají, že jejich plug-in hybridní supersport bude největším trhákem v USA, nadějné by to ale mělo být i Británii a Německu.

Evropa se zatím stále staví k hybridním autům dost rezervovaně a to by do značné míry mohlo ovlivnit i prodeje supersportovních modelů. Není pochyb o tom, že vzhledem k velikosti trhu je zemí zaslíbenou těmto autům USA, ale možná trochu překvapivě by se právě Spojené státy měly stát i hlavním trhem pro plug-in hybrid BMW i8, jenž se svou přeplňovanou patnáctistovkou nevypadá úplně jako sen amerického boháče.

Nicméně BMW vidí právě USA jako největší trh pro i8 a následovat by ho měla Velká Británie, přičemž domácí německý trh by měl být až třetí. V první trojce tedy nefiguruje Čína, která je dnes favoritem takřka pro každou prémiovou značku. Prodej BMW i8 začne za 9 měsíců, tedy v květnu a to současně na všech 50 trzích, kde je BMW oficiálně zastoupeno.

Světová premiéra produkční verze BMW i8 proběhne už za měsíc na frankfurtském autosalonu, takže se záhy dozvíme kompletní informace. Už nyní však víme, že zadní kola bude pohánět 1,5litrový benzinový tříválec TwinPower Turbo o výkonu 170 kW a točivém momentu 320 N.m, zatímco o pohon předních kol se postará elektromotor s 96 kW a 250 N.m. Celkový výkon hybridní soustavy by měl činit 266 kW, točivý moment bude vrcholit hodnotou 570 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (1)
12. 8. 2013 19:07
maskovani
proc to furt maskujou téma polepama? vzdyt se daj najit fota i bez maskovani a zahralo si to i ve filmu, a krom kol a par drobnosti je to zvenku +- stejny