Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8 Roadster potvrzeno. Ukazuje se na prvním videu

David Bureš
Diskuze (1)
Otevřené BMW i8 se světu ve formě konceptu objevilo již před pěti lety. Nyní míří do výroby, přídomek Spyder však vyměnilo za Roadster.

BMW i8 se světu poprvé představilo v roce 2011 ve formě konceptu, sériová varianta se začala prodávat o tři roky později. Na trhu je tudíž tři roky, a tak se už pracuje na modernizaci. Vedle ní dorazí i druhá karosářská verze, když prodávané kupé doplní otevřený model.

O i8 bez střechy se hovoří již od roku 2012, kdy debutoval její koncept. Prvotní zprávy o přípravách výroby vystřídaly méně optimistické, že auto nebude. Nakonec je ale všechno jinak a BMW zveřejněným videem potvrdilo, že otevřená i8 skutečně přijde.

Prodávána bude jako BMW i8 Roadster, což je změna proti konceptu, který se jmenoval i8 Spyder. Zveřejněné video toho zatím tolik neukazuje, přesto tušíme, že auto se bude hodně podobat dřívějšímu konceptu. Minimálně řešení zádě je hodně podobné, k nebi otevírané dveře pak budou zachovány z kupé.

Stejně tak zatím nevíme, jak bude fungovat mechanismus skládací střechy auta. Některé zdroje totiž hovoří o tom, že střechu bude nutné aplikovat nebo sundat ručně, zatímco jiné zdroje naznačují, že se o proces nasazování a stahování postará elektřina, jak je dnes zvykem. Střecha každopádně bude textilní.

BMW i8 Roadster je připravován pro rok 2018, kdy má do prodeje vstoupit modernizovaná verze kupé. Ta se proti současnému provedení odliší svými světlomety a především silným pohonným ústrojím. Zatímco dnes činí kombinovaný výkon plug-in hybridního systému 362 koní (266 kW), nově má vylepšená kombinace elektromotoru a 1,5litrového tříválce dávat až 420 koní (309 kW). Vylepšené ústrojí by se mělo objevit také v Roadsteru.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Egi
3. 7. 2017 19:08
No konečně
Budou mít naši páni policisté (a jakýsi civilista) co nabourat >:D